Het Haagse i-did is een fabriek waar van ingezameld textiel vilt wordt gemaakt dat als materiaal de basis is voor veel verschillende producten. Vorig jaar was een jaar van groei voor het bedrijf, zo blijkt uit het net gepubliceerde jaarrapport.

“Zo kunnen we delen dat in de i-did Factory in Den Haag dit jaar maar liefst 74.827 KG textiel is vervilt. Een aanzienlijke groei ten opzichte van vorig jaar, waar we hartstikke trots op zijn. Maar er is nog meer! i-did heeft in 2023 namelijk 9.736.441 L water bespaard. Dit water wordt als schoon drinkwater gedoneerd aan waterprojecten van Made Blue.”

“Deze impact is mede mogelijk gemaakt door de deelnemers die in 2023 werkzaam waren bij i-did! In Den Haag en Utrecht zijn in totaal 48 nieuwe deelnemers gestart. Dit zijn mensen met een begeleidingsbehoefte, die na een traject bij i-did de mogelijkheid krijgen om door te stromen naar een betaalde baan.”

Een greep uit de samenwerkingen en hoogtepunten van afgelopen jaar:

Tijdens de Dutch Design Week heeft de Visionary Lab ons uitgenodigd voor een mooie samenwerking met Vitra, Levi’s en verschillende modeontwerpers. Zij hebben Vitra stoelen geüpcycled met i-did vilt gemaakt van gebruikte Levi’s denim.

Dankzij de Europese subsidie van Kansen voor West, kan de i-did Factory in Den Haag verder innoveren, met een hogere productiesnelheid en grotere toepas-baarheid van het textiel als uitkomst.

i-did en Odette Ex maakten de PLAN-T-AS. Deze mooie multifunctionele en circulaire designtas is gemaakt in samenwerking met interieur designer Odette Ex!

Samen met Stoov® zijn er warmetekussens gemaakt. Limited edition warmtekussens en accessoires gemaakt in de vier reeds bestaande i-felt kleuren: Thunder Grey, Defence Green, KLM Night Sky & Defence Desert!

Lees hier het jaarrapport: https://i-did.us20.list-manage.com/track/click?u=843386c0503434e2db27e714f&id=2d681bb5f4&e=a044ac1a7f