IKEA Nederland neemt maatregelen om kosten te reduceren. Dat heeft het woonwarenhuis in een interne memo aan het personeel laten weten. Onder meer de flexuren worden afgebouwd en de werkroosters worden aangepast. Dat meldt persbureau ANP.

Ondanks de lockdown is het personeel nog wel aan het werk bij IKEA, bijvoorbeeld om onlinebestellingen klaar te zetten en klanten te helpen die op afstand een keuken of kast willen kopen. Uit de memo blijkt dat deze initiatieven niet voldoende zoden aan de dijk zetten en het bedrijf al enige tijd de omzetten ziet teruglopen.

Daarom gaat IKEA het personeel na 19.00 uur ’s avonds niet meer inplannen, met een uitzondering voor logistiek. Op zondagen wordt minder gewerkt, zodat de retailer minder toeslagen hoeft uit te betalen. Investeringen die niet direct omzet opleveren, worden stopgezet. Deze nieuwe regels gaan op 25 januari in. “De maatregelen gelden voor heel IKEA Nederland. Het is nog niet duidelijk hoe lang ze van kracht blijven”.

In oktober liet de Zweedse woonwinkel nog weten – ondanks de coronacrisis – een omzetstijging van 3,1 procent te hebben neergezet. Daarmee kwam de omzet uit op 1,37 miljard euro, 41 miljoen meer dan in 2019.