Das Haus, de succesvolle reeks conceptwoningen die tijdens de imm cologne wordt gepresenteerd, bestaat in 2021 10 jaar. Tijd voor vernieuwing: de komende uitvoering zal meerdere designers verenigen in een toekomstgericht ontwerp.

Het appartement dat in Keulen gepresenteerd gaat worden zal nog meer de experimenteerdrift niet uit de weg gaan. Marktontwikkelingen zijn daarbij wel leidend. Gericht op een herkenbare beleving van de bezoekers, maar nog steeds vooruitstrevend. Geen eenvoudige opdracht. Om het jubileum te vieren worden niet zomaar ontwerpers uitgenodigd: het zijn partijen die in het verleden al een aflevering van Das Haus hebben ontworpen. Dat maakt de opdracht nog minder eenvoudig, maar wel uitdagend. Dick Spierenburg, de sympathieke Creative Director van imm cologne, gaat dit ontwerpproces tot een eenheid smeden.

De komende jubileumversie krijgt een nieuwe plek op de beurs: hal 11.2, bij Pure Atmosphere. Hierdoor is er ook meer ruimte beschikbaar om flink uit te pakken met Das Haus, dat dus nog meer zichtbaar meerdere ruimten zal hebben. Ongetwijfeld zal het thema van de beurs, Urban Living in Long of Short Stay appartementen, ook terugkeren in het ontwerp van Das Haus.

Verstedelijking, thuiswerken, indoor en outdoor combineren: samen vormen ze het Nieuwe Wonen. De beurs heeft dit al enige jaren achter elkaar aangestipt, maar de ontwikkeling in deze richting blijft zich voortzetten. Een kort of een lang verblijf in een stadsappartement past bij veranderde werkomstandigheden (meer internationaal, meer projectgericht, meer vanuit huis) en daar hoort een ander soort meubilair bij. Kernbegrippen als expats, digitale nomaden, broodreizigers, startups en studenten staan voor verschillende behoeften waar de meubelindustrie op in moet spelen.

De horeca blijft een belangrijke doelgroep voor imm cologne en de beurs biedt een overzicht van innovatieve exposanten op dit terrein. De huidige horeca styling heeft invloed op de inrichting van appartementen voor een korte of langere tijd. Ook dit zal te herkennen zijn in de opstelling van Das Haus, zo belooft Spierenburg. Dit soort appartementen wordt vaak turn key ingericht, dus compleet ingericht. Soms ook in een Co-Living vorm, met gemeenschappelijke huiskamer, keuken of andere faciliteiten, zoals werkplekken, fitness ruimte of hospitality.

Kortom, de komende editie van Das Haus belooft een spannende, inspirerende ervaring te worden. Een vooruitblik op het Nieuwe Wonen.

imm cologne/LivingKitchen is van 18 tot en met 24 januari 2021 in het beurscomplex van Keulen.

imm-cologne.com