Met het hoofdthema Duurzame Tuinen gaat de vakbeurs spoga+gafa vooralsnog plaatsvinden van 6 tot en met 8 september aanstaande. Zeker nu men in Keulen, waar de beurs voor tuinieren en tuinmeubilair wordt gehouden, vanaf eind deze maand weer beurzen mag organiseren.

Met 2.200 deelnemers  uit 60 landen mogen we weer spreken van een grote beurs. Ondanks de coronacrisis is 95 procent van de 250.000 vierkante meter aan beursoppervlak al gereserveerd, aldus Koelnmesse. “Hieruit spreekt de hoop en het vertrouwen van de branche dat de situatie van voor het virus terugkeert”, zo zegt Oliver Frese, CEO van Koelnmesse. “Deze beurs is van groot belang voor de branche, we zullen uiteraard alle maatregelen treffen om er een beurs van te maken die verantwoord en veilig is om te bezoeken.”

Het thema Duurzame Tuinen zal op verschillende manieren naar voren komen. Ook is er aandacht voor POS Green Solution Islands: inspiratie voor de presentatie van planten, zowel voor de detailist als voor de consument. De nadruk ligt hierbij op het zoveel mogelijk nabootsen van de echte natuur in tuin, op het balkon of op het dakterras. De tuin als duurzaam rustpunt in het verstedelijkte leven. De vier segmenten van de beurs blijven herkenbaar voor de bezoeker: living, garden unique, garden creation & care en garden bbq.

Garden living is in zijn categorie de grootste verzameling exposanten ter wereld: tuinmeubilair, tuindecoratie, sport en spel, camping. Alles op deze gebieden staat in de hallen 1 tot en met 4, 5.2, 9 en 10.1. Tuinmeubelen en decoratie vormen zonder meer het grootste deel van het aanbod. De grote ketens van tuincentra, bouwmarkten en andere retailers zijn hier te vinden, met name in hal 10.1. In hal 10.2 staat een trendshow van tuinmeubelen uit het hogere segment. Ook hier zijn de thema’s: duurzaamheid, verstedelijking, Silver Society (veel ouderen in de maatschappij, dus) en individualisering. De trendshow is ingericht door  brandherm + krumrey in samenwerking met BROEKMAN+PARTNER. Designer Susanne Brandherm (www.b-k-i.de) heeft een keuze gemaakt uit het aanbod van de exposanten.

Mocht de situatie rondom het virus in zoverre veranderen dat de beurs alsnog verzet of geschrapt moet worden dan krijgen de deelnemers en de bezoekers hun geld terug van Koelnmesse. Dat geldt ook voor exposanten die niet meer willen deelnemen op een eventueel later tijdstip. De organisatie houdt de partijen op de hoogte.

www.spogagafa.com