Van 4 tot en met 7 juni is er de Spring Edition van imm en op dit moment, bijna zeven maanden voor de start van de beurs, is de stand wat betreft de aanmeldingen alleszins bevredigend aldus de organisatie in Keulen. Bedrijven als Koinor, Polipol, Voglauer, Mobitec en Hjört Knudsen hebben hun deelname bevestigd en verdere gesprekken met kandidaten zijn nog in volle gang.

Deze tussenbalans zorgt voor een zelfverzekerde blik richting de toekomst, zo stelt men in Keulen, De Spring Edition gaat in 7 hallen plaatsvinden met een beursoppervlak van 132.000 vierkante meter. Dit is een statistiek die, het is eerder gezegd, alleen beursorganisatoren interesseert, maar dit terzijde. De beurs gaar ingericht worden volgens het Pure Galleries concept dat ook gebruikt wordt bij de Art Cologne beurs voor beeldende kunst en consumenten worden als bezoeker van harte welkom geheten met Interior Platforms.

“De imm cologne is voor ons de beurs waar we internationale klanten bereiken die we bij andere gelegenheden niet treffen. We verheugen ons op Keulen”, aldus Ralf Lötfering, bedrijfsleider voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland van Mobitec. Marc Greve, directeur van Polipol, valt hem bij: “We verheugen ons op de persoonlijke ontmoetingen en uitwisselingen in Keulen.“ De Spring Edition biedt de gelegenheid om collecties weer live te presenteren, al lijkt de organisatie voorbij te gaan aan het feit dat dit op eerdere tijdstippen elders al heeft plaatsgevonden of voor juni al plaats gaat vinden. Michael Schäfer, Sales Manager voor de DACH landen van Hjort Knudsen: “Hjort Knudsen neemt graag deel aan de Spring Edition 2023. Om zo de beurs te versterken.” Pandemie onzekerheden zijn met een datum in juni uit de weg geruimd, aldus de organisatie.

De hallenindeling wordt voor deze speciale editie aangepast: “Een compact formaat met 7 hallen met de nadruk op weer ontmoeten en voor de exposanten tegen een gunstig tarief”, aldus Bernd Sanden, directeur van de imm Spring Edition. Het thema Home staat in de hallen 5, 6 en 10 van het beurscomplex in Keulen. Hier staan moderne meubelen, goedkopere modellen voor starters: zitmeubelen, slaapkamer en woonkamer inrichtingen, kindermeubelen, opbergsystemen en accessoires. In Hal 10.1 staat Interior Platforms met de thema’s wanden, vloeren, verlichting, bad (meubelen en accessoires), gebouwtechniek en verdere inrichtingselementen.

Home Sleep, met Sleep Lounge en Pillow Talks, staat in hal 9. Innovatie rondom slapen met revolutionaire matrassen en slaapsystemen, boxspring bedden, waterbedden en accessoires en bedtextiel van hoog niveau. Pure Galleries is er voor het hogere segment van de markt in hal 11.2 en oogt als een kunstgalerie. Kleuren, verlichting, meubelen, textiel, behang en accessoires worden inspirerend getoond en er is een Speakers Corner voor elkaar ontmoeten in het midden van de hal. Voor deze editie lijkt vooraf dus te gelden: klein maar fijn.

www.imm-cologne.de