Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken. Iedereen is er mee bezig om een zo’n duurzaam en sociaal verantwoord plan neer te zetten voor een gezonde toekomst. Ook team InCoDa en beursorganisator Easyfairs zijn druk in de weer om nog meer duurzame veranderingen te maken in hun events.

“We implementeren een strict afvalbeheer- en afvalreductieplan. Om productie & afval te waarborgen sorteren we al ons afval, gebruiken we herbruikbare tapijttegels en onze Smart Badge technologie zorgt voor aanzienlijk minder papier bij onze exposanten. Daarnaast gaat onze papieren uitnodigingsservice veelal per mail, zijn de uitnodigingskaarten enkel op aanvraag te verkrijgen en gebruiken we vanaf de aankomende editie geen papieren plattegronden meer om ook zo afval tegen te gaan en minder papier te gebruiken”, aldus de beursorganisatie.

“Ook voeding en voedselverspilling zijn belangrijke factoren in een duurzamer evenement. Easyfairs hanteert daarom duurzame principes voor voedselinkoop op onze cateringpunten en werken we aan het verminderen van voedselverspilling.  Daarnaast bieden we tijdens InCoDa vegetarische opties bij onze cateringpunten aan om zo een gevarieerd aanbod te bieden voor iedereen. Het all-in standmodel van Easyfairs vermindert transportemissie en afval en we selecteren onze leveranciers op duurzaamheidscriteria. Met het gebruik van een all-in stand besparen we enorm veel transportemissie, omdat we deze zelf in huis hebben. Daarnaast is dit standmodel makkelijk her te gebruiken voor volgende edities en andere evenementen. Alle all-in standmodellen beschikken over LED-verlichting om zo nog meer energie te besparen. Tijdens InCoDa maken veel exposanten gebruik van hun eigen standbouw. Deze stand hergebruiken zij meerdere keren voor diverse beurzen, maar vaak ook voor meerdere edities van InCoDa. Hierdoor gooien ze minder materialen weg en denken ze dus ook aan duurzaamheid.”

“Evenementenhal Gorinchem beschikt over zonnepanelen op het dak van de hal die duurzame energie opwekken voor onder andere InCoDa. Daarnaast neemt Easyfairs ook diverse maatregelen om water te besparen”, zo stelt EasyFairs. “We verminderen reisemissies en selecteren onze accomodatie aanbevelingen op duurzaamheids-criteria. Zo opende Van der Valk onlangs hun duurzaamste hotel tegenover onze evenementenhal in Gorinchem. Om exposanten te stimuleren zo min mogelijk op en neer te reizen, is er een aantrekkelijk tarief op een verblijf. Mocht je toch met de auto komen, denk er dan over na om te carpoolen met collega’s uit de buurt om zo uitstoot te verminderen.”

“Iets wat ook erg hoog in het vaandel staat bij Easyfairs is een inclusief team, waarbij wij diversiteit omarmen met gelijke kansen voor iedereen. Team InCoDa steunt dan ook het goede doel Het Vergeten Kind, want ook zij verdienen een veilig thuis. Daarnaast bieden we ook een platform aan start-ups om hun baanbrekende innnovaties te delen met de bezoekers van InCoDa”, zo zegt de organisatie tot slot.