Goed, het is vakantie en de meeste mensen zijn blij om even niet aan werken te hoeven denken maar zo niet in Keulen waar hard gewerkt wordt aan de komende editie van de beurs Orgatec. Van 25 tot en met 29 oktober vindt deze beurs voor kantoorinrichting en ander projectmeubilair eindelijk weer eens plaats na een gemiste editie vanwege de pandemie.

Koelnmesse zou geen beursorganisatie zijn wanneer ze niet graag met cijfers gooien: voor de komende editie is al 120.000 vierkante meter verhuurd aan exposanten. Concreet betekent dit ongeveer 600 deelnemers en de beurs ziet hierin een bevestiging dat men weer toe is aan het elkaar fysiek ontmoeten, het internationale platform dat de beurs is, u kent inmiddels de vaste argumenten die iedere beursorganisatie graag benadrukt. Het zal een interessante aaneenschakeling van meubelen zijn die te zien is eind oktober: meubelen zowel thuis als op kantoor passen voortbordurend op de trend dat beide gebieden, zeker sinds de pandemie, in elkaar overvloeien.

Feit is dat deze beurs onmiskenbaar een magneet is voor (interieur) architecten, naast facility managers en andere interieurprofessionals. De beurs wordt normaal iedere twee jaar gehouden en dat zorgt voor voldoende aanvliegtijd voor het ontwikkelen van nieuwe modellen. Deze editie heeft ook exposanten die geen meubilair verkopen, zoals CISCO, SONY, EPSON en TELEKOM. Deze bedrijven laten met name zien hoe de nieuwe manier van werken, waarbij in veel gevallen thuis de uitvalsbasis is en niet meer het klassieke kantoor dat slechts af en toe wordt bezocht voor meetings en teambuilding, technisch gerealiseerd kan worden. Er zijn uiteraard weer rondleidingen aan de hand van verschillende thema’s zoals het hybride kantoor en het groene kantoor. Door architecten voor architecten, zo belooft de organisatie, maar de ervaring leert dat iedereen kan meelopen en er nauwelijks vakjargon wordt gebruikt dat buitenstaanders zou kunnen afschrikken.

Het motto van Orgatec 2022 is dan ook: New Visions of Work. Van 25 tot en met 29 oktober op het beursterrein van Koeln Messe in de Rijnmetropool.

orgatec.com