IFFINA (Indonesia Meubel & Design Expo) keert terug in 2023 met het beste in Indonesische meubelen en design onder een en hetzelfde dak. De beurs vindt plaats van 14 tot en met 17 september en is naar eigen zeggen vol creativiteit, ambachtschap en innovatie.

De vakbeurs wordt gehouden in de ICE BSD City, Tangerang, Banten, Indonesië en richt zich op retailers, ketens, projecten en horeca. De nadruk ligt op decoratieve producten, project & design, huistextiel, materialen, oh ja, en ook meubelen. Dus van een vaasje tot de complete inrichting van een restaurant, zo belooft de organisatie.

Waarom september? Daar heeft men in Tangerang het volgende antwoord op: de uitverkoop aan het eind van de zomer geldt niet alleen voor retailers maar ook voor leveranciers die op deze beurs staan. September is logisitek gezien een goede periode om te bestellen: voor kerstmis zijn de spullen binnen. Het najaar betekent ook: iedereen weer naar binnen en dan wil men tegen nieuwe spullen kunnen aankijken in het kader van gezelligheid. En sfeer betekent handel, zo weet men ook in de Gordel van Smaragd. De laatste reden is vrij opmerkelijk: iedereen heeft een beurs in september dus wij in Banten ook. Het lijkt mij dat je juist onderscheidend bent wanneer je zegt: weet je wat? Wij doen het gewoon in oktober. Maar dan kom je weer in de knoei met die leadtime voor kerstmis. Dus OK, 14 tot en met 17 september.

De IFFINA beroept zich erop een goede staalkaart te zijn van traditioneel Indonesisch ambacht in een modern jasje. Van houtsnijwerk tot gedrukt textiel, met oog voor recycling en duurzaam produceren. Uiteraard weer workshops, seminars, iedereen doet elkaar na, het lijkt wel de meubelindustrie. Ook hier weer extra aandacht voor horeca (wanneer mensen thuis minder aanschaffen gaan ze hopelijk wel vaker eten en drinken buiten de deur, zo lijkt het algemene geloof bij beurzen te zijn) en gratis aanmelden als bezoeker kan via deze link: