Op Formland Spring 2023, dat van 29-31 januari de hele branche samenbracht in het MCH Messecenter Herning (Denemarken), werd de interieur- en designbranche geüpdatet met gloednieuwe kennis en de nieuwste producten en zo klaargestoomd voor de toekomst. Verschillende nieuwe initiatieven in het tentoonstellingsprogramma werden enthousiast onthaald.

Nieuwe tijd, nieuw concept showroom en nieuwe tentoonstelling. Formland Spring 2023 toonde verschillende innovaties, die elk hebben bijgedragen tot de evolutie van de interieur- en designbeurs met haar trotse tradities. Dat was overduidelijk toen de 77e editie van de beurs afgelopen dinsdag werd afgesloten na drie inspirerende dagen met intense activiteit. “We zijn erg blij met de positieve en toekomstgerichte beurssfeer op Formland. We willen hiervoor zowel de exposanten als de 8.163 bezoekende professionals bedanken, en we zijn ook blij met de zeer positieve ontvangst van de innovaties op deze Formland, met name ‘Formland Circular Days’ en ‘Fashion & Lifestyle'”, zegt Georg Sørensen en hij voegt eraan toe: “We zijn dankbaar voor de feedback van zowel exposanten als partners en kijken ernaar uit de ontwikkeling van Formland samen verder te zetten.”

Op de tentoonstelling ‘Formland Circular Days’ waren 31 uitgekozen merken te zien waarbij circulariteit centraal staat; dit debuut was een sterk trekpleister van begin tot einde. Dat gold ook voor de nieuwe showroom van het concept ‘Fashion & Lifestyle’ met exposanten in mode en accessoires. Het bleek -zoals verwacht- een succesvol initiatief, zegt Thomas Klausen, CEO van de branchevereniging Dansk Mode & Textil. “Verschillende exposanten waren erg enthousiast, en de feedback die ik van hen kreeg was positief; ze waren allen zeer blij, ze hebben nieuwe klanten aangetrokken en willen allemaal opnieuw deelnemen. Als je dit soort lifestylebeurs hebt, zoals ik Formland zou willen noemen, is het heel natuurlijk om het retaillandschap te volgen, en daarom is het onze taak ze de volgende keer nog beter en groter te maken met meer merken en exposanten. Daar kijk ik al naar uit, net als de mode-exposanten.”

De brede focus van de beurs wordt benadrukt door verschillende exposanten. Dat is bijvoorbeeld het geval voor het interieur- en kunstnijverheidsbedrijf Chic Antique, dat al een aantal jaar op Formland exposeert. “Wanneer we als branche bij elkaar komen, trekt de beurs vele verschillende soorten bezoekers aan, en dat brengt ons in contact met mensen en winkels die we normaal niet bereiken. We waren dit keer ook in staat een ongelooflijk aantal nieuwe klanten en leads aan te trekken, en we konden een persoonlijke band smeden met de mensen die we hier op Formland ontmoetten. We hebben enkele echt goede dagen beleefd, daarom zijn we van plan te blijven deelnemen,” zegt Amanda Johnsen van Chic Antique.

Formland Spring, dat meestal gedurende vier dagen wordt gehouden, van donderdag tot zondag, duurde dit keer drie dagen, van zondag tot dinsdag. De beurs werd door in totaal 8.163 mensen bezocht. Formland Autumn 2023 vindt plaats van 20-22 augustus in het MCH Messecenter Herning.

formland.dk