Met de lancering van de INretail Academy (www.inretailacademy.nl ) is het enorme aanbod van opleidingen en trainingen voor werkgevers en hun medewerkers in de branche vanaf deze maand veel overzichtelijker gemaakt. Met inretailacademy.nl is een verzamelplaats gecreëerd voor leerkansen die vaak gratis of met korting kunnen worden gevolgd. INretail verwacht komende maand al een hausse aan bezoeken aan de site.

“Zo’n toegankelijke verzamelplaats is relevant voor werkgevers, het team en ieders toekomst,” vindt Dorien Krassenberg van INretail. “Uit een recente peiling onder werkgevers in de branche blijkt dat 65 procent werken aan vaardigheden en opleiden stimuleert. Maar tegelijk ontbrak het nog steeds aan een goed overzicht van het aanbod waaruit je kan kiezen. Met de INretail Academy lossen we dat op en maken we het iedereen die een leerwens heeft makkelijk.”

Het aanbod van opleidingenpartners werd gegroepeerd rond dertien thema gebieden die aangeklikt kunnen worden om het complete aanbod te zien. Het totale pakket aan mogelijkheden is enorm divers en varieert van trainingen rond digitale vaardigheden en cursus veilig werken tot opleidingen leiding geven of logistiek.  In de INretail Academy wordt samengewerkt met Detex Opleidingen, OVD Opleidingen, Skills Town, Van Kraay Educatie en E-academy.org. 

INretailAcademy.nl is vanaf 7 april actief en dat is ruim op tijd om kans te maken op gratis opleidingsmogelijkheden. De rijksoverheid is promotor van het blijven leren en ontwikkelen tijdens een loopbaan. Zij heeft daarom zogenaamd STAP-budget gereserveerd dat voor alle geïnteresseerden op 1 mei beschikbaar komt. Iedereen die werkt en een opleidingswens heeft, kan er gebruik van maken. Zo wordt het mogelijk gratis een cursus, opleiding of training te volgen.

Samen met de opleidingspartners die het aanbod hebben geleverd voor de INretail Academy wil de brancheorganisatie het doorleren en werken aan vaardigheden actief stimuleren. De veranderingen in de retail, in klantengedrag en in  digitalisering gaan altijd door. Daarom is het belangrijk dat medewerkers èn werkgevers zich blijven ontwikkelen en aansluiting houden op kennis en vaardigheden die nodig zijn om ook in de toekomst met plezier te blijven werken.