Wanneer een beurs zes jaar lang niet is doorgegaan is het opmerkelijk dat een editie die pas in 2024 gaat plaatsvinden nu al volstroomt met boekingen. Dit geldt voor R +T, de beurs voor deuren, rolluiken en zonwering die plaats gaat vinden van 19 tot en met 23 februari in Stuttgart.

Er hebben zich tot nu toe ongeveer 500 exposanten aangemeld. Dit feitje interesseert echt alleen beursorganisatoren: deze groep van deelnemers is goed voor 46.000 vierkante meter (bezoekers willen gewoon bedrijven en nieuwe producten zien, hoe groot of hoe klein een stand is maakt hen niets uit). “We zijn meer dan tevreden want dit zijn bedrijven die zich al hebben opgegeven voordat de registratie officieel van start is gegaan. Het is een fantastisch vertrekpunt voor R + T 2024”, aldus Sebastian Schmid van Messe Stuttgart. “Eindelijk zal de industrie in staat zijn om nieuwe producten in levende lijve te kunnen presenteren. R + T 2024 zal fysiek en digitaal verlopen, dit laatste als welkome aanvulling voor zij die er niet bij kunnen zijn.” Onderdeel van deze digitale ondersteuning is het in contact brengen van bijvoorbeeld horeca ondernemers en consumenten met de deelnemers en met thema’s van de beurs via een platform.

Wat de beurs bijvoorbeeld doet is betrokken zijn bij de oplevering van een project onder de noemer R + T projects: deelnemers aan de beurs realiseren een horecaproject en de beurs toont dit online. Bijvoorbeeld een wijndomein in Oberderdingen met fabrikant markilux. Tot nu toe zijn er twee projecten in beeld gebracht en de reacties zijn positief. 2024 is nog ver weg, maar voor zij die alvast meer willen weten over de beurs: www.messe-stuttgart.de/r-t/