Sabine Marcelis opent nieuwe perspectieven op het leven met een gedurfde installatie in de VitraHaus Loft. De Nederlandse ontwerpster geeft ook een nieuwe interpretatie aan twee iconische Vitra-producten van de Deense ontwerper Verner Panton. De Loft zal worden geopend op woensdag 12 juni tijdens Art Bazel.

Als spin-off van de VitraHaus Loft-installatie van Sabine Marcelis lanceert Vitra twee producten van de Deense ontwerper Verner Panton in beperkte oplage: de Panton Chair Classic in een zorgvuldig samengesteld kleurenpalet en de Visiona Stool in geselecteerde bekledingen. Beschikbaar van 12 juni 2024 in het VitraHaus en op vitra.com in een gelimiteerde uitgave van 50 stuks per kleur of bekleding.

Christian Grosen, Chief Design Officer van Vitra, moedigde Marcelis aan om gedurfde interpretaties te creëren van de klassiekers van Panton en zegt dat ze heeft laten zien hoe een echte klassieker ook in 2024 nog steeds aantrekkelijk is. “Wat ik interessant vind aan deze iconische voorwerpen is hoe ze de tijd overstijgen. De Panton Chair Classic is gebaseerd op de jaren zestig en de innovatieve productietechnieken uit die periode die de constructie ervan mogelijk maakten. Tegelijkertijd is de stoel relevanter en actueler don ooit, vooral in de kleuren van Sabine Marcelis. Het ontwerp is een interessante weerspiegeling van de moderne tijd, haar kleuren veranderen de perceptie van de stoel, en zorgt ervoor dat we hem op een nieuwe manier zien”, zo legt hij uit. Daarnaast is het succes van Marcelis bij het creëren van een huiselijke omgeving in de VitraHaus Loft in grote mate te danken aan haar inspanningen om kunstwerken en designelementen van ver buiten de wereld van Vitra te introduceren.

 

De tentoonstelling bevat stukken van kunstenaars zoals Maria Pratts, Johnny Mae Hauser en Carlijn Jacobs, met wie Marcelis onlangs samenwerkte bij FOAM Amsterdam. Er valt ook werk van Ehsan Morshed, een in Berlijn gevestigde kunstenaar en patroonontwerper, te ontdekken. Zijn bedrukte lakens, een speciale editie voor de VitraHaus Loft, zullen ook verkrijgbaar zijn in het VitraHaus.