Tijdens de afgelopen editie van de Salone del Mobile presenteerde het Ita;iaanse merk Cierre 1972 een aantal nieuwe modellen, waaronder de Chapeau, Iole en Jamiro.

Chapeau is een design van Stefano Conficconi en is volgens het merk een meesterwerk van elegante veelzijdigheid, aanpasbaar aan iedere wens voor comfort. Geen volk dat zulke kwaliteiten aan meubilair kan toedichten als de Italianen. De hoge rug is verstelbaar in meerdere posities en deze lederen bank staat op elegante poten en is verkrijgbaar in 10 verschillende finishes.

Iole is ontworpen door Maurizio Manzoni en is een comfortabele fauteuil (onweerlegbaar comfortabel volgens de Italianen) die nog meer sophisticated oogt dankzij de toepassing van natuurlijke materialen zoals hout en leer. Je moet er maar op komen. Het hout is vlekkeloos gesneden, het leer dat de armleggers overspoelt is met de grootste ambachtelijkheid uitgevoerd. Het aantal superlatieven is onuitputtelijk. Deze stoel is uiteraard iconisch en zal geheel zelf het interieur vervolmaken met een gedistingeerde aanwezigheid. We doen het voor niets minder.

Jamiro is een ontwerp van Marco Fumagalli en combineert simpele lijnen met een complex design waarbij volheid en schoonheid worden gevormd door leegte en functionaliteit. Nee, dit is geen Google Translate vertaling, het staat er echt. Bij deze stoel wordt leer in al zijn puurheid om een metalen kern gedrapeerd waarbij getekende lijnen van comfort in de ruimte verschijnen. Wat slikken die tekstschrijvers? De stiknaden worden met de hand uitgevoerd net als bij oude zadels en de randen worden gelakt in 10 verschillende kleuren. Een kunstwerk dat een ode is aan Italiaans fabricaat, aldus het merk.