Leeuwerik, leverancier van plaatmaterialen met vestigingen in Eindhoven, Hoevelaken en Drachten , kondigt de tegenbeweging van rond en organisch aan. Volgens het bedrijf is 2024 het jaar van hoekig, scherp gelijnd en blokvormig en ze hebben daarmee een goed punt.

“In het nieuwe interieurbeeld zijn het blokformaties die de toon zetten. Deze nieuwe vormentaal voelt clean, architectonisch en gelaagd aan. Het strakke lijnenspel is een tegenbeweging op de organische en ronde vormen die het huidige woonbeeld domineren. Metaal is de nieuwkomer in aanvulling op natuursteen en hout. De trendkleuren Japans rood en vergrijsd blauw hebben een sfeer verhogend effect in combinatie met grijstonen, zwart en wit.”

“We signaleren de toename van de warme, donkere houtkleuren in het interieur in combinatie met koelere, lichtgrijze en witte steen- en betonoptieken. Een groter contrast tussen licht en donker geeft de ruimte meer dynamiek en een rustige, neutrale uitstraling”, zo zegt Chris van Kessel, commercieel directeur van Leeuwerik. Blokken gemaakt van Corian® zijn bruikbaar als bankje, pilaar, side-table en statafel. Dankzij de naadloze afwerking komen deze objecten abstract over en zijn ze multifunctioneel toepasbaar. De stapeling van blokken, zoals gepubliceerd in Eigen Huis & Interieur, geeft inspiratie voor hoe de geschaarde compositie in de ruimte verrast. Op het imposante hoofdkantoor van het exclusieve modehuis Loro Piana werd tijdens de Milan Design Week 2024 een reeks iconische stukken getoond, ontworpen door de grote Italiaanse architect Cini Boeri.

Er komt meer contrast tussen lichte en donkere materialen in het totale interieurontwerp. Door de natuurlijke structuren, kleuren en optieken voelt het minder hard aan en ontstaat er een tijdloze balans. De luxe en natuurlijke uitstraling van Corian® in combinatie met de functionele kwaliteiten van dit high end materiaal zie je in deze trend goed tot zijn recht komen in dit keukeneiland met originele blokvariaties. De Blockchain hanglamp (hierboven) is een eyecatcher die de trend versterkt.

Lichtheid, transparantie en duurzaamheid, zijn sleutelwoorden voor de trends van nu. Voeg daar blokvormen en ‘grids’ aan toe en je hebt inspiratie voor een nieuw interieurontwerp met een mix van zwart-wit, hout, steen en metaal (optieken). Schuif, schaar en stapel met de blokken want dat is juist het idee. Interieurarchitecten en -bouwers opgelet; de open wandkast wint letterlijk terrein en gaat steeds vaker de hoek om in zijn opstelling voor een modulaire, wand vullende en decoratieve boekenkast. In de trendkleur grijs is het een sfeerbepalende eyecatcher. In 2024 zijn blokvormen en blokpatronen de hipste die er zijn. Niet alleen in textiele vormen maar ook in vloeren, wanddecoratie, meubeldesign, accessoires en materiaalverwerking is de blok de ‘hero’.

leeuwerik.nl