Het Antwerpse interieurarchitectenbureau Vesper Projects, onder leiding van Michael Lenaerts, focust op design, esthetiek, efficiëntie en klanttevredenheid. Dit lukt zo goed dat veel klanten het bureau carte blanche geven voor een ontwerp en hieruit spreekt een groot vertrouwen, zo meldt het bureau.

De passie voor kunst, design en bouwen kreeg zaakvoerder Michael Lenaerts met de paplepel mee. Zijn vader, die tevens een bouwbedrijf had, betrok graag het hele gezin bij het verbouwen van projecten. Hoewel hij zelf geen interieurarchitect is, heeft Michael wel jaren ervaring in de bouwwereld. “Ik heb alles geleerd door het gewoon te doen. Op bouwtechnisch vlak geeft dit mij een voorsprong ten opzichte van louter academisch geschoolde collega’s.”

Vastberaden om van zijn passie zijn beroep te maken, ging Michael op zoek naar mensen met de juiste expertise. Zo groeide Vesper Projects uit tot een volwaardig interieurarchitectenbureau gespecialiseerd in totale verbouwingen, maar ook nieuwbouwprojecten. “Met ons vieren vormen we de perfecte combinatie van ervaring en kennis. Een hecht team gedreven door een gedeelde passie voor design en esthetiek.”

Vesper Projects bestaat inmiddels 5 jaar en heeft al heel wat mooie realisaties op zijn naam staan. “We leggen de lat graag hoog en kiezen enkel projecten waar we zelf achter staan. Op die manier kunnen we elk project met liefde uitwerken”, vertelt Michael. “Heel belangrijk hierbij is dat we de wensen van de klant volledig begrijpen. Enkel zo kunnen we tot een resultaat komen waar beide partijen gelukkig van worden. Alles begint dus bij een goed en eerlijk gesprek met de klant. Het zijn uiteindelijk hun dromen die we willen waarmaken en overtreffen.”

Gedreven door het verlangen om een blijvende indruk achter te laten, wordt steeds de creativiteit en expertise van het hele team gebundeld. Deze focus op samenwerking zien we niet enkel terug in het creatieve proces, maar ook bij het omarmen van betrouwbare partners voor de uitvoering. Het resultaat is puur vakmanschap dat veelal de verwachtingen van de klant overstijgt. Vesper Projects focust op vooral totaalrenovaties van appartementen en huizen, maar heeft ook enkele internationale nieuwbouwprojecten in Frankrijk en Spanje op de agenda staan. Michael: “Ik heb de droom om ooit op vakantie te kunnen gaan in een Vesper Casa: een idyllische plek, volledig ontworpen volgens de typerende Vesper-stijl.”

Recent toverde het architectenbureau ook een oude, vervallen hoeve in Oud-Turnhout om tot een echte parel. Er werd gekozen voor het behoud van enkele originele historische elementen tijdens de creatie van een eigentijdse, functionele leefruimte. Het resultaat is een plek van rust en herinnering. Natuurlijke materialen, subtiele verlichting en doordachte ruimtelijke indelingen nodigen uit tot ontspanning en het omarmen van de rijke geschiedenis van de hoeve. Het geheel vermengt zich organisch met de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Vesper Projects is gevestigd in Antwerpen en laat zich voortdurend inspireren door de dynamiek van de stad. Toch weerspiegelen hun ontwerpen ook de schoonheid van rustieke landschappen en de ongerepte natuur. Benieuwd naar hun stijl? Breng dan zeker eens een bezoek aan hun kantoor! Dit adembenemende pand in de Karel Rogierstraat vormt het perfecte visitekaartje voor wie wil kennis maken met het jonge team en hun designs. Michael: “We ontwierpen ons kantoor uiteraard volledig zelf. Om een harmonieuze eenheid te creëren, kozen we voor pure, natuurlijke en duurzame materialen. Een lijn die we ook in onze ontwerpen steeds doortrekken Het resultaat is een sereen en tijdloos karakter, waarbij intimiteit en comfort moeiteloos worden gecombineerd.”

https://www.vesper-projects.be/