Afgelopen dagen was beurscentrum De Woonindustrie in Nieuwegein het stralende middelpunt van de meubelbranche. De beursorganisatie, die het centrum graag positioneert als de huiskamer van de branche, en waarom ook niet, had weer alles uit de kast getrokken om de juiste randvoorwaarden te scheppen waarbinnen de exposanten konden excelleren. De beurspresentaties waren van hoog niveau en de gemiddelde exposant was te spreken over de handel, een en ander natuurlijk gerelateerd aan de taaie marktomstandigheden van dit moment.

Het was druk in Nieuwegein. Een drukke consumentendag op zondag waar altijd een beetje verraden wordt welke meubelen lekker gaan lopen in de winkels en welke meubelen niet. Ook was er sprake van een drukke maandag en dinsdag. De drukte zwakte op beide dagen flink af na 15.00 uur, zo meldden veel exposanten ons. En dat is jammer. Want er was op maandag natuurlijk weer een avondprogramma.

Tijdens een gezellige borrel werden op maandag 5 februari de langverwachte Awards uitgereikt door de directeur, Edwin Loeff. De spanning was voelbaar terwijl de genomineerden voor De Woonindustrie Awards werden aangekondigd, en de bekendmaking van de winnaars zorgde voor opwinding en vreugde in de zaal. In de categorie ‘Beste Marketing en Communicatie’ werden diverse opmerkelijke inspanningen erkend. Lamp en Licht, Tekvor Care, Coretec Floors en Nix Design/PMP Furniture waren allen genomineerd. Uiteindelijk was het Lamp en Licht die met de felbegeerde titel naar huis ging.

In de zoektocht naar het ‘Meest Innovatieve Product’ werden merken zoals Infiniti, Sompex, Candy, A House of Happiness en Jan Kurtz beoordeeld op hun vernieuwende aanbod. Het was Jan Kurtz die de jury wist te overtuigen met hun baanbrekende ideeën en producten.

Een ander hoogtepunt van de avond was de categorie ‘Leukste Team’. Met Recor, Art Collection, BXB Interior Collections en Cartel Living in de race, was het Cartel Living dat de harten van de jury veroverde met hun teamgeest en enthousiasme. De ‘Mooiste Showroom’ is altijd een prijzenswaardige categorie, waarin Madam Stoltz, Bree’s New World, Ztahl en Interstar/Havee werden gewaardeerd voor hun inrichting en presentatie. Uiteindelijk was het Bree’s New World die de jury imponeerde met hun stijlvolle en uitnodigende showroom. Last but not least, werd er gekeken naar de prestaties op marketing gebied. Genomineerden zoals Seuren Tafels, DTP Interiors, Nordal en Brinker werden geëvalueerd op hun marketing en communicatie uitingen. Uiteindelijk werd Brinker bekroond voor hun effectieve en boeiende social media-strategieën.

De avond was een viering van talent, creativiteit en toewijding binnen de interieurindustrie, waarbij de winnaars terecht hun moment in de schijnwerpers kregen.

Meer over te voorjaarsbeurs, met o.a een verslag van de slapenafdeling, kunt u lezen in de volgende uitgaven van Interior Business Magazine en Bedding Business Magazine.

Geniet hieronder van de fotoreportage om een eerste indruk te krijgen van het aanbod in Nieuwegein.

 

Brinker

 

Brinker, Award winnaar.

 

 

Relaxen bij Gealux, altijd garant voor een mooie stand

 

Het was gezellig druk in het Atrium. Het was gezellig druk op de stands.

 

Het was voortdurend druk op de stand bij het aan de weg timmerende Bree’s New World. Vol jong elan, u heeft er alles over kunnen lezen in het magazine in aanloop naar de beurs.

 

 

Nice!

 

De klasse van BKS Meubelen uit Staphorst

 

 

HAVEE / Interstar, altijd garant voor klasse, stijl en allure.

 

 

HAVEE / Interstar

 

Vaste waarde en publiekstrekker Cartel Living

 

Recor Group is, mede door de activiteiten van de gepokt en gemazelde Sales Manager Jeroen van der Borgh, weer helemaal terug in Nederland. Zo was ondermeer de acquisitie van VARAM een geweldige move in in de tandem met dat andere Recor group label: Belform.

 

 

In de wandelgangen werd met veel passie en vuur ook de nodige interior business gedaan.

 

Over passie gesproken. Passie voor vloerkleden.

 

Artiduo

 

Mooie toepassingen bij meubelfabrikant ‘pur sang’ Nix Design / PMP Furniture uit Zwijndrecht, dat (toch wel een beetje verrassend) ook dit jaar naast de Marketing & Communicatie Award greep.

 

JR Collections. Betreft het hier de legendarische JR Ewing? Nee, Jaap Rebel!

 

JR

 

Prachtige presentatie van Mobitec, zoals u van dit bedrijf gewend bent.

 

Danny van de Weerd namens Mobitec aan de onderhandelingstafel.

 

Het was een kleurrijke editie in Nieuwegein.

 

 

Proefzitten bij de voorzitter van de VIIA. Het was voortdurend druk op de stand bij BXB Agenturen.

 

Een natje en een droogje. Inkopen maakt hongerig!

 

Vakman in dialoog bij Passe Partout, de ultieme beursstand die door de grote drukte op consumer sunday uit de voegen barstte. De consument heeft gesproken..

 

Bellus

 

Bellus en Caso Furniture worden natuurlijk vertegenwoordigd door Erik Westland, hier links op de foto. Na een drukke beursmaandag stromen de orders op dinsdag nog binnen waardoor het een genot is om tussendoor even  de mail te checken op de mobiele telefoon.

 

BD Line, een nieuwe speler in het centrum die we goed kennen door zustervakblad Mobilia, ook een uitgave van Business Content Media.

 

Nog een nieuwe speler die we kennen uit Vakblad Mobilia en Vloeren Business Magazine: COREtec US Floors. Om maar even aan te geven dat in het centrum niet alleen in meubelen wordt gehandeld. We zijn benieuwd!

 

Nog meer COREtec.

 

Een gewichtige groep inkopers op de stand bij BKS. Prachtige tafels. No brainertje.

 

 

Voelen is een must. Voor het beursgevoel!

 

Noga Design trok veel bekijks.

 

Mooie presentatie van ijcoon. Van Meubelfabriek De Toekomst.

 

‘Stof tot nadenken’ bij het Haagse Keymer, een trouwe exposant van het centrum.

 

DTP Home is zeer prominent aanwezig in het centrum, met een geweldige stand. Ga het zien in Nieuwegein, ook na de beurzen, op de maandagen!

 

Bij Meubelfabriek De Toekomst gaat het er altijd ‘relaxed’ aan toe.

 

DTP

 

Karaat.

 

Vertrouwd gezicht Leon Pompen in gesprek op de HCM stand.

 

Prachtig vernieuwde stand bij Europa Moebel: EM Living.

 

Kreamat uit Belgie vinden we in Nieuwegein op de eerste, niet op de tweede!

 

WeeBee Carpets

 

In Nieuwegein kon de bezoeker genieten van zeer zorgvuldig vormgegeven presentaties. Hier een kleed van WeeBee Carpets in een sfeervolle context.

 

Circulair slapen..

 

 

Meblipol, vertegenwoordigd door de sportieve familie Adelmund, niet weg te denken uit het centrum.

 

Ook Ramaro wordt vertegenwoordigd door Adelmund Agenturen. Ramaro dus. Niet te verwarren met Romario. De Souza Faria Etcetera.

 

Het sympathieke Meubelbaronnen overleg.

 

Deze mooie stoel van Infiniti was genomineerd voor een prijs maar viel niet in de prijzen, helaas.

 

Vrolijkheid. Een huisje vol geluk.

 

Het Mobilia straatje op de eerste etage.

 

De mannen van het wereldbedrijf Textaafoam kom je overal tegen. Met een blokje kaas in de hand en goed glas wijn toeleven naar de zon en het water op Proposte! En daarna natuurlijk weer de najaarsbeurs in de Woonindustrie. In september zullen we er weer zijn.