In 2023 gaat de interzum als belangrijkste beurs voor toeleveranciers van de meubelindustrie weer van start. Met moderne materialen, prikkelende designs en exclusieve innovaties gaat de branche elkaar weer face to face ontmoeten in Keulen. Voor trends, inspiratie en het vormgeven van de woonruimte van morgen. Het motto van de komende editie is dan ook: Shaping the Change.

Beurzen als interzum moeten nog meer dan voorheen nadenken over hoe belangrijke thema’s als duurzaamheid en klimaatbescherming nog sterker naar voren worden geschoven tijdens de beurs. Met alleen nieuwe producten laten zien kom je er niet. De beurs moet het voortouw nemen in het aanzwengelen van discussies over duurzaamheid. Bedrijven die economisch succes vanzelfsprekend kunnen combineren met duurzaam en sociaal ondernemen hebben de toekomst. Consumenten bekommeren zich ook in toenemende mate om klimaatbescherming en duurzaamheid. Daarom wil interzum zijn rol verschuiven van content mover naar thought leader. Zeer ambitieus, maar beurzen moeten wel: iedereen kan zijn producten altijd en overal laten zien, heeft daar geen beurs meer voor nodig dus wat is dan nog de meerwaarde van een beurs?

Daarom is het hoofdthema van interzum 2023 Neo-Ökologie, want de klimaatverandering is niet meer weg te denken. Extreme droogte en onweer herinneren ons dagelijks aan deze verandering. Duurzaamheid is een vaste economische factor voor fabrikanten en leveranciers. Waar komen spullen vandaan, smart materials, hernieuwbare energie, re- en upcycling zorgen voor een andere benadering van het assortiment: meer als een houding dan als een verzameling producten. Volgens Koelnmesse biedt interzum het ideale platform voor deze transformatie.

De beurs heeft leidende partijen uit de toeleveringsbranche al aan zich weten te binden voor de komende editie: Hettich, Häfele, Blum und Vauth-Sagel, Schattdecor, Impress, Egger, Finsa, Kastamonu en Leggett & Platt / Global Systems Group plus Atlanta Attachment en Dürkopp Adler doen al mee, bijvoorbeeld. Hiermee vervolgt de editie van 2023 de laatste editie van 2019 toen deze bedrijven ook van de partij waren in Keulen. De beurs biedt aanbieders in plaatmateriaal en fineer, verlichting, hout en componenten voor meubelstoffering voor een internationaal publiek. Uiteraard heeft de beurs ook een digitaal platform voor het informeren en netwerken op momenten buiten de beurs om: interzum@home.

interzum 2023 is van 9 tot en met 12 mei in Keulen

interzum.de