„We zijn op weg naar het Nieuwe Normaal“, zegt Maik Fischer, Directeur van de beurs interzum over de voorbereidingen op de grootste beurs voor toeleveranciers voor de meubel- en interieur industrie. „Samen met de branche de toekomst vormgeven, dat is ons streven en onze uitdaging.“, zo zegt Fischer.

Voor organisator Koelnmesse is dit de eerste beurs voor de branche sinds het uitbreken van de corona pandemie. De organisatie wenst de industrie weer op te starten met dit evenement met inachtneming van de eisen en maatregelen die daarbij horen. Hot Spots met besmettingen die her en der opduiken en reisbeperkingen zorgen voor onzekerheid of de beurs doorgaat of niet, maar de organisatie is gematigd optimistisch „We mogen niet wachten tot de oude situatie terugkeert want die keert niet terug. We moeten naar een nieuwe toekomst kijken“, zegt de Directeur. “Voor de globale meubelindustrie en voor Interior Professionals is interzum 2021 essentieel, omdat zij nieuwe impulsen krijgen, innovatieve producten ontdekken en zo hun eigen zaken weer kunnen oppakken.“

Koelnmesse hanteert het eigen #B-SAFE4business concept waarin medische en organisatorische factoren zijn afgestemd met de autoriteiten. Een veilige beurs voor exposanten en bezoekers wordt zo gewaarborgd, aldus de organisatie.

Er zijn nu bijna net zoveel aanmeldingen als in 2019. „Dit verheugt ons zeer. De industrie ziet de beurs in 2021 echt als een herstart“, zo zegt Maik Fischer. Concreet beteknt dit dat twee derde van de beurs is geboekt. Wie staan er? Voorbeelden zijn de Kastamonu-Gruppe, Yildiz Entegre en Financiera Maderera (Finsa).  Digitaldruk en vloerbedekkingen zijn aanwezig en ook is er een Start Up-Area voor beginnende bedrijven.Aanmelden kan nog steeds tot en met 30 september.De beurs wordt om de twee jaar gehouden, deze keer van 4 tot en met 7 mei 2021. De organisatie heeft ook een digitaal platform voor bezoekers die niet naar Keulen kunnen komen in mei.

www.interzum.de