Een primeurtje uit Den Haag: Richard van der Meer van VDMEER & VDMEER INT AGENTUREN brengt Italia Living naar de Benelux markt. Italia Living, uit Bari, opgericht in 2008 door eigenaar Piero Carbonera, is een producent van zitmeubelen in leder en stof met en zonder relaxfunctie. 

Richard van der Meer: ”Zoals de meeste mensen waarschijnlijk vernomen hebben, is een grote speler waar ik voor werkte (Recor, red) omgevallen, en doorgestart in een kleinere uitvoering, waar ik helaas geen deel meer van uit maak..Ik ben op het moment druk bezig een nieuw pakket agenturen samen te stellen. Een van mijn nieuwe agenturen is Italia Living uit Bari. Italia Living is een producent van zitmeubelen in leder en stof met en zonder relaxfunctie. Private label is ook een mogelijkheid.”

Van der Meer is zeer in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst. ”Italia Living heeft een goede marktpositie, zowel op zijn thuismarkt als in de exportmarkt, mede dankzij de flexibiliteit van het bedrijf. Nu is het moment gekomen om de export verder uit te breiden en is Nederland gekozen als uitbreidingsgebied.”

Drive

Van der Meer is van mening dat de producent perfect aansluit bij hoe ‘hij in de wedstrijd zit’: ”De combinatie van hard werken en het nakomen je van afspraken met Italiaans vakmanschap, heeft gezorgd voor het huidige succes van het bedrijf.”

Hij heeft veel bewondering voor de drive van de eigenaar: ”Eigenaar Piero Carbonera is een gedreven ondernemer met tientallen jaren ervaring in de meubelindustrie. De gedrevenheid waarmee een kwaliteitsproduct wordt gemaakt dat voor 100% Italiaans is, betaalbaar en voor een groot publiek aantrekkelijk, spreekt mij zeer aan. Deze man heeft zijn droom waargemaakt door te focussen op kwaliteit en vakmanschap.” En er wordt in Bari ook rekening gehouden met het milieu. ”Er wordt bijvoorbeeld eco friendly geproduceerd, met een lage C02 uitstoot. Het bedrijf heeft hiervoor twee certificaten ontvangen.”

Agenturen

Van der Meer is achter de schermen druk bezig met het opnieuw vormgeven van zijn bedrijf. Richard: ‘Ik hoop in de komende weken meer nieuws over mijn nieuwe agenturen te brengen. Ondertussen wens ik iedereen zeer goede zaken, en hoop iedereen spoedig in goede gezondheid te mogen begroeten.’

Voor meer info over Italia Living, klik hier de bedrijfsfilm.

Contact:

Richard van der Meer, VDMEER & VDMEER INT AGENTUREN

Mob 06 37404857

 

Richard van der Meer, hier nog werkzaam voor Recor Hasselt