Na het succes van het eerste jaarevent Meubel in het Mas te Antwerpen is een gevolg gegeven aan een dergelijke bijeenkomst van meubeldirecteuren- en directrices die gezamenlijk de Belgische meubelindustrie vertegenwoordigen. Het ‘Jaarevent Meubel’ is een gezamenlijk evenement van Belgofurn en Fedustria. Interior Business Magazine, partner van Belgofurn, was erbij.

De in groten getale opgekomen fabrikanten werden verwelkomd door de Antwerpse Belgofurn directeur Kevin Snyders en de Fedustria Directie, in de personen van Adjunct-Directeur Generaal Filip De Jaeger en Directeur Generaal Fa Quix . Ook Mecams Luc Meers, voorzitter van de Meubelraad, was present om de bezoekers te ontvangen en zijn visie op het huidige meubellandschap te delen met de aanwezigen.

Het programma was tweedelig: in de middag met een ‘actieve’ Golfkar Rally door de badplaats. ‘s Avonds werd er verzameld aan de Knokke-Out voor een receptie met twee ‘special guests’. Aaansluitend was er een sfeervol diner gevolgd door een lounge party.

Special guests waren Monica Dejonghe van het VBO (Vereniging van Belgische Ondernemingen) en  de bekende politicus Egbert Lachaert van de politieke partij Open VLD (de partij van premier Alexander De Croo). Lachaert benadrukte in zijn verbale bijdrage on stage de belangen van (meubel)ondernemers zo goed mogelijk te zullen behartigen, zoals het een echt liberaal betaamt.

Luc Meers nam het woord en besprak een vijftal aandachtspunten. Als eerste het coronabeleid van het afgelopen jaar, waarbij Luc benadrukt dat de lockdown nooit meer wenselijk is en veel schade heeft berokkend, denk hierbij aan de ontwrichte logistiek en de schaarste aan grondstoffen.. Ook wordt een energie tekort voorzien. Hier ontbreekt in de politiek een duidelijke visie. Met onzekerheid en hoge infantiele prijzen tot gevolg. Een derde aandachtspunt dat wordt aangestipt is de inflatie die zal versnellen: dit betekent hogere loonkosten voor de sector. Fedustria zal zich ook hier voor gaan inzetten met hart en ziel. Duurzaamheid is een thema waarbij wordt benadrukt dat duurzame economische groei alleen door private sector kan worden gegenereerd, een fiscaal aandachtspunt. ‘Tot slot vormt de Europese Greendeal is bedreiging’, zo stelt Luc.’ Worden de lasten straks eerlijk verdeeld en gaan de verkeerde landen niet profiteren?’

De meubelindustrie kanonnen vermaakten zich zichtbaar uitstekend. De verbondenheid tussen Belgische meubelfabrikanten is groot, zo viel maar weer eens op tijdens het diner. En dat in de met zon overgoten badplaats Knokke. België mag trots zijn op haar meubelcultuur.

Hieronder enkele foto’s: het Meubel VIP gehalte was hoog. Later leest u meer over dit evenement (en meer foto’s) in ons magazine.

 

Firma’s Vipack en Decruy in dialoog

Paul Rom en Luc Meers delen hun kennis onder het genot van….

We herkennen Anthony Vanderschelden van Perfecta en zijn charmante partner en de commerciele man Jean-Claude Neirynck van Meubar/Evan.

Belgofurn Directeur Kevin Snyders in gesprek met ‘zijn’ leden.

Luc Meers geniet van zijn welverdiende pint na het golfkart racen.

We herkennen op de foto o.a de charismatische Steven Verraes van Meubar (geheel links), Elke Theuns van Theuns Meubelfabrieken, Paul Rom en Luc Meers.

Knokke…Geen donkere wolken voor de Belgische meubelindustrie.

Nill Spring in da house!

Gezelligheid kent geen tijd, zeker niet bij onze Zuiderburen.

Patrick Degens (Lee&Lewis) en Alex Vanraes (Varam) bespreken de huidige situatie in de Belgische meubelbranche.

‘Zullen we zo nog even padellen of nemen we nog een pintje?’ ‘Dat laatste!’

Leuk om Chantal Verhaeghe (we kennen haar nog van Medalounger uiteraard) weer eens te zien! Hier geflankeerd door haar echtgenoot Hans Vandendriessche.

We herkennen o.a Meubelbeurs Brussel directeur Lieven van den Heede en Ruben Viaene van Vipack.

Als je Paul Rom volgt, zit je altijd goed!

Hans Vandendriessche van Medalounger en Modulax  legt zijn oor goed te luister.

Adjunct-Directeur Generaal Filip De Jaeger weet hoe je de dames moet vermaken!