Toen de Deense designer Mogens Lassen de Jäger Lounge Table ontwierp in 1941 vond hij inspiratie in de bedden en klapstoelen die werden gevonden in het graf van farao Toetankhamon.

In opdracht van een koopman met de naam Jäger die een koffietafel voor bij hem thuis zocht diende Lassen meerdere ontwerpen in maar dit model werd nooit in productie genomen.  Het archief van Lassen werd herontdekt in 2020 en zo kwam het ontwerp voor deze tafel boven.  Het Deense merk Menu heeft twee jaar de tijd genomen om van de originele tekening een tafel te ontwikkelen. Het originele ontwerp, maar wel aangepast aan de verwachte stevigheid van deze tijd.

Eenvoudig op te klappen en op te bergen wanneer hij niet wordt gebruikt is deze tafel verkrijgbaar in geolied eiken of in geolied walnoten. Naadloze scharnieren zorgen ervoor dat de tafel lichtvoetig oogt. Het tafelblad heeft een fineerlaag met randen uit massief hout. De afwerking is in bronz, er is ook een bronzen plaatje onder het blad met het serienummer. De tafel wordt in een flatpack afgeleverd en is voorzien van een onderhoudsset.

Architect Mogens Lassen is een van de meest invloedrijke Deense architecten. Als pionier van het Deense Functionalisme is hij bekend om zijn karakteristieke gebouwen waarin de invloed van Bauhaus goed te zien is. Al zijn ontwerpen zijn sterk geometrisch. Voor het grootste deel van zijn leven had hij een eigen studio en waren zijn meubelen op internationale beurzen te zien. Hij kreeg talloze onderscheidingen voor zijn werk maar zoals zoveel goede architecten uit de vorige eeuw is hij een beetje in de vergetelheid geraakt. We zijn zo gericht op nu en morgen terwijl het verleden zoveel moois te bieden heeft. Zoals deze prachtige tafel.