Ook Jess Design is te vinden tijdens de Salone del Mobile en wel op Masterly, de verzameling Nederlandse fabrikanten en ontwerpers in het Palazzo Francesco Turati. Jess Design heeft dit jaar haar collectie van Robert Bronwasser als focus tijdens het evenement in het imposante paleis.

Jess heeft met Robert Bronwasser een internationaal bekende topdesigner in huis gehaald. Directeur Jess, Maarten van de Goor: “Tijdens Masterly zullen wij alleen de ontwerpen van zijn hand presenteren. Vorig jaar hebben wij Robert gevraagd om verbreding en vernieuwing van onze collectie. Hij heeft zich laten inspireren door de pure materialen, die een nonchalance en stoerheid in zich hebben. Daar heeft hij zijn signature aan toegevoegd: vriendelijke, afgeronde hoeken, heldere lijnen en een functionele twist. De kern van de collectie is dat je op twee manieren op een meubel kunt zitten: nog nooit eerder vertoond. Dat speelse is kenmerkend, vandaar dat we deze collectie de naam Shuffle hebben meegegeven.”

De Shuffle-collectie bestaat uit een totaalpakket van banken en fauteuils. Daar is recentelijk een eetbank aan toegevoegd. “Deze eetbank heeft dezelfde grappige look en is heel goed ontvangen door onze bestaande relaties. Het zal een feest zijn om de Shuffle-collectie te presenteren in het Palazzo Francesco Turati, met zijn fraai ingelegde houten vloeren, marmeren deuren en wandbespanningen van fluweel en zijde. Dit Italiaanse ambacht vormt een geweldig decor voor de ontwerpen van Robert Bronwasser”, aldus een enthousiaste Maarten van de Goor.