Vanaf vandaag kan de bezoeker aan Milaan Lensvelt en Modular samen onder de noemer All New bewonderen in de Ventura Centrale opstelling in de stad. In het kader van de Salone del Mobile staan de Nederlandse meubelfabrikant en de Belgische verlichtingleverancier in de ruimte onder de bogen van de Ventura Centrale met, onder andere, de New Chesterfield fauteuil van Baranowitz + Kronenberg, de RNA stoel van Rick Minkes, Blocks van OMA en de klassieker MVS K7V90 kast van Maarten van Severen.

All New is de logische knipoog naar Nothing New van vorig jaar, wat een statement was voor duurzaamheid en tegen de overdaad aan design. Dit jaar dus juist veel nieuws, maar niet alleen voor de happy few: Lensvelt houdt het breder en iets toegankelijker met een twist. Maar nog steeds bedoeld voor internationale designliefhebbers en (interieur)architecten, uiteraard. De RNA chair is tijdloos, comfortabel en universeel inzetbaar. Heldere lijnen, volle proporties en toch stapelbaar. De New Chesterfield is een moderne interpretatie van het klassieke 18e eeuwse zitmeubel. Een gaasframe dat als buitenskelet functioneert en twee opgerolde armleuningen kenmerken deze comfortabele stoel. De kast van Van Severen bevat 7 vakken, eentje voor iedere dag van de week. De ontwerper overleed in 2005, zijn goede vriend Hans Lensvelt produceert nog steeds vele van zijn ontwerpen.

Blocks van architectenbureau OMA is precies dat: blokachtige zitmeubelen die nog nergens anders verkrijgbaar waren maar waar het bureau van starchitect Rem Koolhaas wel om zat te springen. Op de foto de New Chesterfield.