Van 17 tot en met 20 mei 2020 wordt in het Javits Center in New York de bekende ICFF meubelbeurs gehouden. Jess uit Oss debuteert tijdens deze editie en ziet het als een logische aanvulling op de Europese topbeurzen waar het designmerk al aanwezig is.

De imm in Keulen, Stockholm, Milaan, Parijs, London en Orgatec: dit zijn de bestemmingen waar Jess al kind aan huis is. Met 15 dealers in de Verenigde Staten is deelname aan de ICFF een logische stap volgens Maarten van de Goor (foto), eigenaar van het meubelmerk. “Het ging tussen Shanghai en New York wat betreft een beurs buiten Europa. Omdat we inmiddels veel ervaring hebben met het leveren van meubelen aan multinationals als onder andere Sony en Coca Cola ligt de ICFF voor de hand.”

Ook in de Verenigde Staten richt Jess zich zowel op projecten als op consumenten. Is de Amerikaanse smaak wezenlijk anders dan die in Europa? “Nee. Het sluit wel op elkaar aan. Sommige staten hebben eigen regels wat betreft het gebruik van schuim en dergelijke, maar daar voldoen we aan.” Hij neemt geen nieuwe modellen mee naar New York maar de bestsellers uit de collectie. Nieuwe modellen, zoals de Shuffle eetkamerstoel van Robert Bronwasser, armstoel Zipp van Jesse Visser en de Jazz fauteuil, zijn in januari te zien tijdens imm Cologne.

Ander nieuws van Jess is het winnen van een German Design Award met de Shuffle. De prijs in de categorie Excellent Product Design-Furniture werd toegekend door een vakjury. De Shuffle won nog meer: de ICONIC AWARDS 2020 designprijs werd ook in de wacht gesleept. Op de foto hierboven ziet u dit opvallende model waarin op verschillende wijzen kan worden gezeten.