Vellutier benadert de productie van kaarsen met dezelfde nauwkeurigheid als juweliers, die de mooiste diamanten polijsten, zo meldt Home Deco Business Magazine (Interior Business Magazine Specials, 5x per jaar). Het bedrijf selecteert de beste kwaliteit grondstoffen om een topproduct aan te kunnen bieden. Deze inspanningen zijn beloond met verfijnde, subtiele geuren, die verborgen zijn in een fluweelachtige was. In deze Vellutier-kaarsen komen mondiaal design en elegantie op één plek samen.

Sander Visser van Sajovi, die de Vellutier-kaarsen importeert: “Het is onze passie om te zoeken naar echte juweeltjes, die geïnspireerd zijn op de perfectie van de natuur, ongewone plaatsen en charismatische verhalen. We hebben exclusieve en unieke kaarsen geïmporteerd die verandering brengen in iedere ruimte. Dit hebben wij kunnen bereiken dankzij de samenwerking met kunstenaars en specialisten op het gebied van glasontwerp, houtbewerking en meesters van de wereldparfumerie.”

Elzenhout
Vellutier-kaarsen hebben de hoogste kwaliteit, met als speciaal recept een fluweelachtige wax, verpakt in een uniek glas. Verfijnd met de karakteristieke schuine vorm. Het glas heeft een deksel van duurzaam massief elzenhout.
Een heraldisch logo, dat in het houten deksel is gegraveerd, zorgt voor een uniek geheel.
Vellutier-kaarsen hebben een speciale katoenen lont, dat gemaakt is van Egyptisch katoen. Om dit te maken, is een hoge kwaliteit katoen gebruikt, waardoor de kaars met een schone vlam brandt. Vellutier-geuren zijn elegante composities, door de unieke geurnoten voeren ze je mee naar verre plaatsen. Dankzij een elegante maar eenvoudige vorm en een precieze afwerking, zijn Vellutier-kaarsen een mooie toevoeging in ieder interieur. De geuren van de kaarsen, gemaakt in de beste parfumhuizen in Europa, zijn bestemd voor de meest verfijnde smaken.

Fluweel
De unieke samenstelling van de wax komt uit Groot-Brittannië en is het resultaat van jarenlang onderzoek. De wax van de Vellutier-kaarsen heeft een fluweelachtige structuur en ontleent zijn naam daarom aan het Italiaanse woord ‘velluto’ dat ‘fluweel’ betekent.
Visser: “Vellutier is trots op de wax, daarom gebruiken zij alleen helder glas dat ‘luxe’ onderstreept. De wax is gemaakt van koolzaad van regionale Europese gewassen. Hiermee krijg je het effect van een romige kaars die er mooi uitziet, natuurlijk ruikt en goed brandt. De elegante, houten doosjes verbergen een juweel: stijlvol, verpakte waxmelts, gemaakt van hoogwaardige en veilige ingrediënten. Vanwege de vorm zijn de doosjes een ideaal geschenk voor iedereen die kwaliteit waardeert.”