Karwei en kringloopketen RataPlan slaan de handen ineen voor een nieuwe samenwerking. Met de campagne genaamd Maak het weer mooier wil de bouwmarkt klanten inspireren om oude en gebruikte spullen door middel van een opknapbeurt een tweede leven te geven.


Om te laten zien dat je van oude en gebruikte spullen iets heel moois kunt maken, zijn de woonitems van Karwei vanaf 17 juli (week 29) tot en met 1 oktober (week 39) in de 34 filialen van RataPlan te zien. Ook krijgen klanten vanaf deze datum 20% keuzekorting bij Karwei bij aankoop van een woonitem bij RataPlan.


Met deze voucher* wil Karwei klanten aanmoedigen om hun creativiteit te gebruiken en van een opknapper een echte eyecatcher te maken. Zo is de korting te verkrijgen op Do It Yourself-basisbenodigdheden zoals verf, gereedschap en deurbeslag.

Lisa-Marie Klap, Brand & PR manager bij Karwei, vertelt: “Bij Karwei willen we de klant inspireren om vergeten of verwaarloosde items weer mooier te maken. Hiermee laten we zien dat mooi en duurzaam wonen voor iedereen haalbaar is. Dat sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van Karwei.”

Gert-Jan Dekker, directeur bij RataPlan, vult aan: “Bij RataPlan draait het allemaal om een tweede kans. Door tweedehands artikelen te verkopen zorgen wij ervoor dat er nieuwe werkplekken worden geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zo steunen we tegelijkertijd het milieu. Via deze samenwerking hopen wij klanten te stimuleren om, net als wij, verder te kijken dan het uiterlijk en juist te zoeken naar kansen en mogelijkheden. Elk meubelstuk kan een tweede ronde mee, maar heeft bijvoorbeeld nog een likje verf en een nieuwe deurgreep nodig.”

*De vouchers zijn geldig van 17-07-2023 t/m 14-10-2023 en alleen in te ruilen in de fysieke winkels van Karwei