Kvadrat introduceert Storylines

”De lijn is de essentie van creativiteit. Als we naar cultuur kijken, zien
we overal lijnen.”

We ontvingen het persbericht van Kvadrat over het nieuwe lijnenspel bij Kvadrat. De PR dames hebben erg hun best gedaan. Op Shakespeareaanse wijze wordt deze nieuwe collectie omschreven. ”De collectie trekt de aandacht voor deze concepten door intervallen te verkennen tussen textuur, patroon en kleur. De beweging ebt en stroomt door Storylines.” Hulde.

De lijn is de essentie van creativiteit. Als we naar cultuur kijken, zien we overal lijnen. Storylines stelt zich draad voor als de lijn, garen als de syntaxis en textiel als het verhaal. De collectie trekt de aandacht voor deze concepten door intervallen te verkennen tussen textuur, patroon en kleur. De beweging ebt en stroomt door Storylines. Van binnenuit gezien komen de lijnen uit de stof tevoorschijn met een sculpturale val, vallende strepen en levendige plooien. Wanneer men naar buiten kijkt, verandert het uitzicht in een constellatie van lijnen en diffuse kleuren. Storylines bestaat uit een selectie van effen gordijnstoffen, plooien en patronen in een breed scala van gewichten van doorschijnend tot verduisterend.

”De collectie omvat een spectrum van garens, uiteenlopend van volumineus en rijk getextureerd getwist garen tot ultrafijn metaal. De ervaring van deze diversiteit wordt vormgegeven door nauwgezette weefconstructies en afwerkingen die bijzondere parallellen creëren met dialooglijnen. Of ze nu gesneden, gekrompen, zacht gewassen of met kleur bedrukt zijn, de stoffen geven uitdrukking aan zinnelijke grafische en tactiele dimensies, die elkaar subtiel manipuleren. De geraffineerde materialen en composities van Storylines worden uitsluitend gemaakt van natuurlijke of kunstmatige vezels. Sommige designs zijn geweven met puur linnen of zachte scheerwol; andere bestaan uit biologische katoen en comfortabele viscose gecombineerd met linnen, en brandvertragende kunstvezels die geweven zijn om op het karakter van vlas te lijken.”

”Het atmosferische palet voor Storylines is gebaseerd op natuurlijk licht en middernachtelijke luchten. Een compleet scala aan contrasterende nuances, met neutrale tinten met een eigentijdse twist, moderne pasteltinten en verzadigde tot gedempte tinten, inclusief bijna zwarte accenten. Samen met het veranderende licht onthult de collectie de hele dag door opvallende ritmische lijnen en een prismatische kleurdynamiek. De multidimensionale materialiteit wordt het medium voor het vertellen van verhalen, waarbij voortdurend verrassende nieuwe verhalen opduiken.”

De collectie bestaat uit 18 hoogwaardige gordijnen. Gekenmerkt door uitstekend vakmanschap, nauwgezette aandacht voor detail en tactiele structuren, zijn deze gemaakt van de beste materialen door toonaangevende fabrikanten en ambachtslieden. Verfijnd en iconisch, de collectie wordt gekenmerkt door sensuele oppervlakken, individuele kleuren en verfijnde constructietechnieken. De collectie is ontworpen door Creative Director Isa Glink en haar team.

Over Kvadrat

Kvadrat is in 1968 opgericht in Denemarken en is diep geworteld in de Scandinavische, wereldberoemde designtraditie. Als leider op het gebied van designinnovatie produceert Kvadrat hoogwaardig designtextiel, tapijten, raambekleding en akoestische oplossingen voor zowel commerciële als residentiële interieuren. ”Onze producten weerspiegelen onze inzet voor kleur, kwaliteit, eenvoud en innovatie. Wij vergroten consequent de esthetische, technische en functionele eigenschappen van textiel. Daarbij werken we onder meer samen met toonaangevende ontwerpers, architecten en kunstenaars: Patricia Urquiola, Ronan en Erwan Bouroullec, Margrethe Odgaard, Alfredo Häberli, Doshi Levien, Giulio Ridolfo, Peter Saville, Pipilotti Rist, Thomas Demand en Olafur Eliasson.”