Het Vision kastenprogramma van ontwerpers Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer vindt een nieuwe thuisbasis bij meubelfabrikant Arco. Dit modulaire kastprogramma dat oorspronkelijk in 1984 werd ontwikkeld voor meubelfabriek Pastoe, blijft voortleven onder de vleugels van het familiebedrijf Arco. Deze fabrikant komt zelf binnenkort met een verklaring, hieronder een kopie van de brief van de twee ontwerpers aan klanten van Pastoe die Vision verkochten.

“Zoals velen van u weten, hebben wij- Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer- in 1984,het modulaire kastprogramma Vision voor de gerenommeerde meubelfabriek Pastoe ontworpen en met deze een licentieovereenkomst gesloten. Gedurende de daaropvolgende periode van 40 jaar, is ons ontwerp uitgegroeid tot een internationaal succes.”

“Na het faillissement van Pastoe dit voorjaar, is het merk Pastoe in handen van een nieuwe eigenaar (Pastoe Furniture) gekomen, echter zonder de licentierechten van ons authentieke Vision kastontwerp. De productie en verkooprechten daarvan, hebben wij al ruim voor het faillissement teruggenomen. Wij, Pierre en Karel, hebben na gedegen onderzoek besloten om de licentierechten van ons Vision kastontwerp aan een ander, gerenommeerd en kwalitatief voortreffelijk bedrijf toe te vertrouwen. We hebben daarbij bewust gekozen voor meubelfabriek Arco uit Winterswijk, een bijzonder en uniek familiebedrijf dat zelf produceert met een historie die meer dan 120 jaar teruggaat. Hun visie, vakmanschap, ambitie, moed en vooral de liefde voor oorspronkelijke vormgeving, geeft ons vertrouwen dat ons Vision kastontwerp bij Arco in goede handen is. Wij zijn ervan overtuigd dat deze fantastische partner, Arco, een nieuw elan zal geven aan ons Vision kastconcept. We zijn er erg blij mee en zullen u zeker op de hoogtehouden van verdere ontwikkelingen.” Op de foto hieronder Boonzaaijer en Mazairac.