Keramische vazen, potten, schalen en kommen zijn de komende week in Milaan niet te vermijden. Iedere ontwerper of designer van naam heeft de techniek inmiddels omarmd en de producten die met deze eeuwenoude techniek worden gemaakt spelen in op de behoefte naar tijdloze, ambachtelijk gemaakte voorwerpen die rustgevend en uniek ogen. Micucci Interiors brengt een voorbeeld hiervan met Naked Raku.

Naked Raku is een variatie op de raku techniek uit Japan waarbij tijdens het bakken in de oven het glazuur breekt en zwart wordt en zo een fascinerend patroon oplevert. De Italiaanse pottenbakker Denis Di Luca heeft kleur weten toe te voegen aan dit proces plus patronen. Sinds zijn jeugd in Urbino, toen hij houten speelgoed maakte, is Denis in de ban van zelf voorwerpen maken. Hij studeerde industrieel ontwerp aan de Universiteit van San Marino, ontdekte keramiek en het combineren van klei met andere materialen en maakte zich de verschillende vuurtechnieken voor het maken van keramiek eigen. Hij heeft zelf een raku oven gebouwd en maakt dus unieke voorwerpen waarbij de klassieke vier elementen samenkomen in het maakproces: aarde, vuur, water en lucht.

Zijn vormen zijn minimalistisch volgens zijn opvattingen van design en zijn een mix van Italiaans ontwerp en traditionele techniek, toegespitst op de hedendaagse smaak. Er is een mooi contrast tussen glad en ruw en tussen verschillende kleuren. Denis is constant bezig met het verfijnen en ontwikkelen van zijn vaardigheden. Naast Raku en Naked Raku maakt hij Raku Dolce (uit coral clay volgens een methode uit Arezzo), Saggar (waarbij het object in een container wordt geplaatst tijdens het bakken om het juist te beschermen tegen de invloeden die zorgen voor raku effecten), Obvara en Baltic Raku (waarbij bloem en gist worden gebruikt tijdens het bakken). Hij maakt zijn werk vanuit een volledig uitgeruste studio in het hart van het platteland in Urbino.