Artifort presenteert een krachtige selectie van iconische, modulaire en nieuwe ontwerpen op ORGATEC 2022, een van Europa’s grootste meubelbeurzen voor projectinrichters en architecten.

“Gedreven door passie, emotie en onbegrensde mogelijkheden om de beste ervaring te kunnen creëren voor kantoren, publieke en commerciële ruimtes, heeft Artifort een prachtig universum gecreëerd met het beste wat design te bieden heeft.” Artifort lanceert twee nieuwe meubelsystemen in Keulen: Track van designers Norm Architects en Beso Table van ontwerper Khodi Feiz.

Over deze tafel: “Interactie, vergaderen, communicatie en teamwork zijn bij veel activiteiten in de moderne werkomgeving niet meer weg te denken. Met Beso Table van ontwerper Khodi Feiz komt Artifort aan deze eisen tegemoet.”
Hoogwaardige materialen en een verfijnde constructie zijn het fundament van de Beso Table. Met een ruime keuze aan tafelbladopties, elektrificatie oplossingen, poedercoatkleuren voor de metalen tafelpoten en de massief eikenhouten tussenbalk is een ontwerp gecreëerd dat ingetogen is en tegelijkertijd opvalt. Daarmee is Beso Table perfect voor ontvangst, ontmoeting, werken, vergaderen en kort overleg. Verkrijgbaar als standaard modules of losse modules waarmee je een persoonlijke opstelling kunt creëeren.
Khodi Feiz: “Met Beso Table wilde ik een uniek ontwerp ontwikkelen voor tafelpoten die ruimte bieden voor je benen, zonder in te leveren op stabiliteit en constructie. Te vaak zijn tafelpoten hinderlijk voor zittende gebruikers. En dat is gelukt met Beso Table.
De vormtaal is zowel sculpturaal en elegant als architectonisch.”

Wat betreft de Track (detail hierboven): “Een modulaire bank met een iconisch en sculpturaal ontwerp. De zwevende rotsachtige modules creëren samen een comfortabel landschap van kleine ziteilanden dat in elk interieur alle aandacht trekt. De massieve schuimconstructie zorgt voor een scherp contour en biedt veel comfort. De bank bestaat uit twee delen: een stevige zitting en een bijna zwevende rugleuning die aan beide zijdes een attractieve schaduwdruppel creëert. De flexibele Track modules zijn samen te stellen met uitgebreide opties zoals losse armleuningen en een fraai vormgegeven elektrificatie-oplossing.”


Designer Jonas Bjerre-Poulsen: “Onze ontwerpen worden altijd gemaakt om aan behoeftes te voldoen. Als architecten die werken met interieurontwerp in de projectmarkt-ontwerpen voor hotels, restaurants, kantoorruimtes en winkels – zien we een sterke vraag naar een eenvoudige maar bovenal verfijnde modulaire bank die aan een scala aan behoeften in verschillende omgevingen kan voldoen. Een bank die flexibel is en een product dat snel kan worden aangepast aan elke ruimte en situatie – van een rechtlijnige tot organische vorm – van wachtruimte tot samen overleggen – Track kan eindeloos worden gecombineerd en hergebruikt voor alle doeleinden. De naam Track zien we als bouwstenen of wegen die worden samengevoegd tot een beweging in een landschap – in dit geval een landschap van interieur en meubilair.”

Deze noviteiten worden in verschillende inspiratiezones gecomplementeerd door sterke designs die Artifort onlangs lanceerde: Moon, Compass, Glider, Aloa, Soft Facet, Jima Highback, 070 series en Suit. “Met deze ontwerpen onderschrijft Artifort haar expertise in het creëren van eigenzinnige, tijdloze en comfortabele kwaliteitsmeubels voor thuis, publieke ruimtes en kantooromgevingen”, aldus de fabrikant.