De beursorganisatie Koelnmesse reageert op het besluit van concurrent Messe Frankfurt om alle fysieke beurzen tot en met eind maart 2021 uit te stellen of te schrappen. “Een verrassend besluit, juist nu de beurzenmarkt in Duitsland weer opleeft op dit moment”, aldus Gerald Böse, CEO van Koelnmesse.

“Maar iedere beurslokatie moet doen wat het beste is voor zijn portfolio. In Keulen houden we vast aan onze plannen om binnenkort weer mensen te mogen ontvangen op ons beursterrein.  Deze plannen zijn intensief met exposanten en bezoekers besproken en afgestemd. De branches willen weer deelnemen aan beurzen, uiteraard onder de meest veilige omstandigheden en volgens de geldende voorschriften.”

Oliver Frese, COO van Koelnmesse: “In Nordrhein-Westfalen hebben de collega’s uit Düsseldorf laten zien met de Caravan Salon dat beurzen met aanpassingen weer door kunnen gaan. We verwachten niet meteen vanaf het begin van het nieuwe jaar de gebruikelijke internationale reikwijdte te kunnen benaderen, maar de beurzen gaan plaatsvinden. De Kunstbeurzen in november, imm Cologne in januari, zij het meer gericht op deelname en bezoek uit Europa. We gaan door.”

ART COLOGNE en COLOGNE FINE ART & DESIGN zijn van 18 tot en met 22 november, imm Cologne met deze keer ook LivingKitchen, staat nog steeds gepland voor 18 tot en met 24 januari 2021. De week daarna rekent Koelnmesse op het doorgaan van snoep-en snackbeurs ISM en ProSweets Cologne voor de toeleveranciers.