Dit jaar presenteert House of Finn Juhl de Reading Chair van Finn Juhl in een aantal nieuwe materialen. Deze zomer wordt deze multifunctionele en elegante stoel op de markt gebracht in essen (met een FSC-certificaat) dat zorgt voor een lichtere optiek. De rechte nerf van essen zorgt voor een harmonie die het onderscheidt van andere houtsoorten en dit geeft de Reading Chair een nieuwe dimensie volgens de fabrikant.

Met deze lichte tint vanwege het essen is deze nieuwe versie er in een onbehandelde versie en in een uitvoering afgewerkt met transparante olie die het hout beschermt tegen vlekken en vuil. Deze olie dringt diep door in het hout en zorgt voor een zachte touch van de stoel terwijl de tekening in het hout nog steeds goed zichtbaar is. De geoliede stoel behoudt de iets donkerder kleur dan de onbehandeld die juist van nature iets geler wordt na verloop van tijd wat ook weer een eigen charme heeft.

Finn Juhl ontwierp de Reading Chair voor de Deense fabrikant Bovirke in 1953. Het tijdloze ontwerp met klare lijnen en subtiele details hebben er een geliefde klassieker van gemaakt die geschikt is als eetkamerstoel voor thuis en in restaurants en hotels. De stoel wordt met de hand gestoffeerd in leer of meubelstof en zit naar verluid zeer comfortabel. En je kunt er in verschillende houdingen op zitten: met de rugleuning achter je of juist voor je: zo wordt de rugleuning een armsteun (bijvoorbeeld bij het lezen), een mooi detail bedacht door Finn Juhl. Deze fijne stoel wordt door de ambachtslieden van House of Finn Juhl gemaakt in Vejen, Denemarken.

finnjuhl.com