Het Duitse meubelbedrijf KOINOR ondergaat een ingrijpende herstructurering van zijn verkoopteam, gericht op het voorbereiden van het bedrijf op toekomstige uitdagingen. Directeur Rainer Thiele deelt zijn visie op deze strategische zet: “We kijken vooruit en maken ons bedrijf klaar voor de toekomst. Dit geldt voor alle gebieden.”

België en Oostenrijk: Nieuwe Vertegenwoordiging

Na het vertrek van Holger Bitzer en het handelsagentschap Verlage afgelopen zomer, worden er verdere veranderingen doorgevoerd. Per 31 december 2023 worden de contracten beëindigd voor de agentschappen Versil in België en Pesendorfer in Oostenrijk. België krijgt in de toekomst ondersteuning van het Nederlandse agentuur Hadu Meubelen, dat al sinds de jaren ’70 verantwoordelijk is voor de vertegenwoordiging van KOINOR in Nederland. Hadu Meubelen beschikt over een eigen showroom met een “Koinor Experience Center” dat zowel voor consumenten als zakelijke klanten (op afspraak) toegankelijk is. Oostenrijk zal worden bediend door Volker Mayer, die de rol van regionaal verkoopleider op zich neemt. Mayer, met meer dan 20 jaar ervaring in zitmeubelen, heeft eerder gewerkt bij gerenommeerde bedrijven zoals EMP, F+S en Pora.

 

 

Veranderingen in Duitsland en Nieuw Leiderschap in Binnenlandse Verkoop

In Duitsland komt er een einde aan het contract met de meubelvertegenwoordiging Stefan Mielke, en de huidige verkoopleider Matthias Friedrich zal het bedrijf aan het einde van het jaar verlaten. Vanaf januari zal de binnenlandse verkoop bij KOINOR worden geleid door een duo van ervaren professionals: Frank Leue wordt verkoopmanager voor het noorden, terwijl Jonas Roth het zuidelijke deel voor zijn rekening neemt. Beiden brengen uitgebreide branchekennis en expertise met zich mee. Frank Leue heeft eerder gewerkt bij W. Schillig, Machalke en Steinhoff, terwijl Jonas Roth afkomstig is van Rom, waar hij verantwoordelijk was voor de DACH-regio.

Export Leiderschap en Toekomstperspectieven

De algehele leiding van de export wordt overgedragen aan Ulrich Reineke, die voorheen vooral verantwoordelijk was voor Oost-Europa en Azië. Thiele bedankt de vertrekkende agentschappen en medewerkers voor hun jarenlange succesvolle samenwerking en kijkt uit naar de toekomst met het nieuwe, dynamische team.

IMM 2024: Nieuwe KOINOR-Beursstand in Hal 4.2

Het volledige team zal aanwezig zijn op de nieuwe KOINOR-beursstand in Hal 4.2 tijdens IMM 2024. Een showcase van het vernieuwde team en de toekomstplannen van KOINOR in de meubelindustrie.

 

 

Contactgegevens:

HADU Meubelen
De Hofstede 42
4033 BV Lienden