Van de redactie van Bedding Business Magazine

In januari presenteert Koninklijke Auping op de IMM in Keulen het eerste volledig circulaire matras voor consumenten – dat vanaf voorjaar 2020 op de markt komt. Het circulaire matras is de oplossing voor het groeiende afvalprobleem dat matrassen veroorzaken. Auping droomt van een wereld waarin niets wordt verspild, maar waarin alles wordt hergebruikt voor de volgende generatie. Zo werkt de bedden- en matrassenfabrikant uit Deventer toe naar een wereld zonder afval. De internationale interieurbeurs IMM in Keulen is van 13 tot en met 19 januari.

 

Evolve
Het circulaire matras dat Auping samen met DSM-Niaga voor de consument ontwikkelde, krijgt de naam Auping Evolve. In het matras zitten geen schuim en lijm, maar innovatieve alternatieven van ventilerend, zacht en recyclebaar polyester. Keer op keer kunnen de ingrediënten op hetzelfde kwalitatief hoogwaardige niveau gerecycled worden. Het matras is dus niet alleen goed voor het milieu, maar óók heel goed voor je nachtrust.

Eerlijk en transparant
Auping vindt het belangrijk om zo lokaal mogelijk te produceren en om te weten waar alle ingrediënten vandaan komen. Samen met DSM-Niaga heeft het bedrijf daarom het eerste “Circularity Passport”  ontwikkeld dat inzicht geeft in de circulaire keten en in de lifecycle van het product. Door het Niaga label aan de zijkant van het matras te scannen met een smartphone, zie je precies waar Auping Evolve van gemaakt is.

IMM
Natuurlijk komen naast de Evolve ook Auping designklassiekers naar de IMM – zoals de Essential – het eerste volledig recyclebare bed ter wereld – en de Auronde, een bed gemaakt van hout met kenmerkende aluminium details. De eerste Auronde werd in 1973 ontworpen door Frans de la Haye. Toen een revolutionair ontwerp door de ronde vormen en uitgesproken kleuren. Nu opnieuw door nieuwe materialen en details die naar ieders smaak zijn aan te passen. Daardoor krijgt het vertrouwde ontwerp van toen de look van nu.

In lijn met het DNA van Auping is vanzelfsprekend ook de stand op de IMM duurzaam: de houten vloer wordt hergebruikt, de doeken van de wanden worden na de beurs tasjes, het meubilair is gemaakt van gerecyclede plastic flessen en gerecycled hoogwaardig staal en de catering is lokaal en vegetarisch.

IMM Keulen

13 t/m 19 januari 2020
Messeplatz 1, 50679, Keulen
Auping stand: Hal 9.1, stand number A.022
www.imm-cologne.com