Forest Group heeft een Red Dot Award gewonnen met haar gemotoriseerde designrail met LED verlichting; DS-XL® LED systeem. De innovatieve LED-gordijnrail kreeg de hoogste waardering toebedeeld in de categorie Product Design. De Red Dot Design Award is één van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld.

Designrail met een wow-factor
De award wordt door een internationale jury enkel toegewezen aan producten met een uitmuntend ontwerp. De Red Dot Award is een internationale designprijs die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt. Met het gemotoriseerde DS-XL® LED systeem won Forest deze wereldwijd erkende award in de categorie Product Design, de categorie voor de meest kwalitatieve en innovatieve productontwerpen.

“We zijn enorm trots op het feit dat de internationale jury van Red Dot onze designrail erkent met deze award. Het is de hoogste internationale erkenning voor de tijd en aandacht die we in het ontwerp hebben gestopt,” aldus Bertwin ten Have, hoofd R&D Forest Group.

Uniek in zijn soort
De smart DS-XL® LED rail is een uniek gemotoriseerd gordijnrailsysteem. Het combineert een stijlvol design met een modieuze en duurzame manier van verlichting. Het gordijnrailsysteem met geïntegreerde LED verlichting is eenvoudig en snel te bedienen via een afstandsbediening, app-bediening of via een Domotica systeem. Dit zorgt in ieder interieur voor een sensationele ervaring van comfort en sfeer.

Uitmuntend product design
De Red Dot Award: Product Design gaat terug tot 1955 en erkent de beste producten voor een bepaald jaar. De ongeveer 50 juryleden waren opnieuw trouw aan het motto “Op zoek naar een uitmuntend design en innovatie” in de competitie van 2021. Het internationale panel van experts bestaat uit specialisten uit de meest uiteenlopende sectoren. Ze onderzochten de producten die aan de wedstrijd meededen nauwkeurig in een proces van meerdere dagen. Er werd beoordeeld op criteria zoals de kwaliteit, ergonomie en levensduur van het product.

DS-XL® LED-systeem op beurzen, online en in het jaarboek
Het gemotoriseerde DS-XL® LED-systeem is vanaf 21 juni 2021 te zien in de online tentoonstelling op de Red Dot-website. Dit is meteen de start van de Red Dot Design Week, waarin ook de huldiging van de prijswinnaars van dit jaar en Forest Group vanwege de corona maatregelen online zal plaatsvinden.

Vanaf 22 juni 2021 wordt het smart DS-XL® LED-systeem van Forest Group ook worden opgenomen in de tentoonstelling “Design on Stage” in het Red Dot Design Museum Essen, waar alle bekroonde producten worden tentoongesteld. Bezoekers van het museum kunnen de kwaliteit van de ontwerpen ervaren in een ruimte met eigentijdse ontwerpoplossingen en historische industriële architectuur. Het Red Dot Design Jaarboek 2021/2022 komt uit in augustus. De publicatie geeft een uitgebreid overzicht van de stand van de techniek en trends in productdesign.

Tijdens de Interieur en Collectiedagen (InCoDa) van 12 -14 september in Gorinchem is de LED-designrail te zien op de stand van Forest Group.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Forest Group:
Forest is producent en wereldwijd leverancier van gordijnrailsystemen. Bijna dertig jaar geleden ontwikkelde Forest Group een flexibel aluminium systeem, beter bekend als Forest KS® systeem. Het assortiment werd in hoog tempo uitgebreid, waarbij altijd de focus lag op functionaliteit én kwaliteit. Hotels over de hele wereld zijn tevreden gebruikers van Forest-systemen en zelfs iconische hotels zoals het Palazzo, de Venezian, zowel in Las Vegas als het megahotel op het Palm Island in Dubai, werden uitgerust met kilometers aan gordijnrails van Forest Group.

Drie decennia ervaring, flexibiliteit, innovatieve en stijlvolle (totaal) oplossingen worden in meer dan 100 landen gewaardeerd door architecten, interieurontwerpers, designers en stylisten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Deventer. Forest Group heeft dochterondernemingen in de Verenigde Staten, China, de Verenigde Arabische Emiraten en Polen.

Forest Group heeft haar eigen R&D afdeling. Ze werken dagelijks aan nieuwe ontwikkelingen en technische innovaties. Van eenvoudige oplossingen tot een geavanceerd slim gemotoriseerd systeem zoals het Shuttle®-systeem. De Shuttle® motor is 100% gemaakt en ontwikkeld door Forest.