Deze Milan Design Week presenteert Lensvelt  Dinky Dutch, een concept van Erik Kessels, uitgevoerd door architect Carlo Alberto Monteverde, meubels van Richard Hutten en Powerhouse Company, verlichting van Modular Lighting Instruments, een kunstwerk van Sjeng Kessels en, heel bijzonder, een lege stoel + een boek van Erik Kessels.

Elk aspect van deze installatie laat het talent van de individuele partijen en ontwerpers zien die samenkomen in deze Milanese hotspot. Bezoek onze showcase in Milaan om het resultaat van de samenwerking te ervaren en ontdek de mogelijkheden die Lensvelt biedt als meubellabel en allround projectinrichter. Het restaurant is een permanente opstelling en daardoor duurzaam om nog lang van te genieten.

In het restaurantgedeelte zijn 47  ‘This Bucket Chairs’ van Richard Hutten toegepast. Deze gestoffeerde stoel wordt gebruikt in combinatie met de Square 4000 Meeting Table. De ‘This Bucket Chair’ is eco-friendly: volledig vervaardigd uit 100% post-consumer plastic. Richard Hutten en Lensvelt lanceerden ‘This Bucket Chair’ (2017) als logisch vervolg op ‘This Chair’ (2004), een functionele, comfortabele en duurzame conferentie stoel. ‘This Bucket Chair’ maakt deel uit van dezelfde THIS-familie, met dezelfde doorsnede en hetzelfde zitcomfort van de kuip, zorgvuldig ontwikkeld met behulp van een ergonoom. Richard Hutten en Lensvelt zetten zich in om meubels te creëren die groen zijn. Post-consumer plastic is materiaal dat door consumenten is gebruikt, het vereist meer sortering en reiniging en kwalificeert zich werkelijk als recycling. Post-industrieel plastic daarentegen is het afval van de productie van kunststoffen. Het is een overblijfsel van het productieproces. Het blijft een proces dat fossiele grondstoffen gebruikt. Recycling van post-consumer plastic is écht afvalvermindering. Een laagwaardige grondstof (post-consumer afval) krijgt een hoogwaardige bestemming. De kuip van de ‘This Bucket Chair’ is gemaakt van 100% post-consumer plastic. Dit is een van de manieren waarop we bijdragen aan een beter milieu.

Samen met Powerhouse Company ontwikkelde Lensvelt een indoor/outdoor stoel genaamd Coquille. Een klassieke én innovatieve stoel, technisch geavanceerd en handgemaakt in Italië. Coquille is 100% recyclebaar en verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. De oorspronkelijke inspiratie voor Coquille was een klassieke, modernistische bistrostoel van hout en rotan. De naam Coquille is geïnspireerd op Boticelli’s schilderij ‘Geboorte van Venus’. Samen met Powerhouse Company heeft Lensvelt een stoel ontwikkeld die solide, duurzaam en comfortabel is. Het ontwerp is verrassend geraffineerd en een eerbetoon aan een van de meest verbazingwekkende ontwerpen van de natuur, de schelp, – en aan het menselijk vernuft: technisch gedurfd en met de hand gemaakt in Italië. De royale rug, met zijn elegant gebogen stalen ribben, staat op een draaivoet met vier poten met een gedurfd gebogen profiel. Coquille is in iedere kleur te leveren. Voor het Dinky’s restaurant werden de Coquille stoelen op wens van de architect Carlo Alberto Monteverd in een speciale turquoise uitgevoerd.

Erik Kessels maakte het boek A Pictorial History of the Empty Chair, over lege stoelen. Lensvelt ontwikkelde samen met Kessels de Empty Chair. De setting van het nieuwe restaurant leende zich uitstekend voor de toevoeging van een enkele Empty Chair. De Empty Chair is een concept dat gaat over het thema afwezigheid. Lensvelt omarmde het concept en bracht het tot leven door de stoel te produceren en te ontwikkelen en als pakket aan te bieden: Koop het boek, krijg de stoel. Het boek is geraffineerd bevestigd aan de onderkant van de stoel. Tijdens de Milan Design Week (18 – 23 april) is er elke avond tussen 19.00u en 20.00u een live performance met de EMPTY CHAIR door Chloe Vescovi.

Adres: Dinky Restaurant, Viale Brianza 36, Zona Stazione Centrale, Milaan