Van 18 t/m 23 april presenteert het MONDiLAB nieuwe samenwerkingen met Irene van Ophoven, Kees Marcelis, Nancy Faas, Thomas Eurlings en Paul&Albert. MONDiLAB is het LAB voor ontwerpers, kunstenaars en architecten als sparringpartner, en om hun ideeën in textiel te realiseren op basis van experimenten. Het LAB biedt zowel onbegrensde mogelijkheden voor de ontwikkeling als de verkoop van textielproducten.

De zevende editie van het grootste Dutch Design event in Milaan opent op dinsdag 18 april in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Máxima. Vanuit een nieuwe locatie – Palazzo Giureconsulti, Piazza dei Mercanti 2 in Milaan, met uitzicht op piazza Duomo. De opening van Masterly vindt plaats tijdens het jaarlijkse netwerkevent met vele ontwerpers, zakenmensen, hoogwaardigheidsbekleders en betrokkenen in de culturele sector.

MONDiLAB x vijf top designers

Fifteen minutes of femme an ode to te muses
Samen met Nancy Faas heeft het MONDiLAB geholpen met het omzetten van haar ontwerpen naar een bruikbaar bestand voor stof, hiervan is een prachtige stof geweven dat is verwerkt in een draagbare, exclusieve kimono.

The Onda
Kees Marcelis presenteert als nieuwe creatief directeur van Odesi zijn nieuwste ontwerp: The Onda. Een zonnebank in de zomer en een golvend kunstobject wanneer het niet in gebruik is. ”Het MONDiLAB heeft samen met Kees een prachtige stof ontwikkeld voor ‘The Onda’.”

King William II
Deze editie van de Masterly presenteert Thomas Eurlings een nieuw artwork van de buste van King William II. Op het velvet schilderij ontwikkeld door het LAB zijn de medailles geaccentueerd met zwart en zilverkleurige borduurdraad.

Living with Patterns
Irene van Ophoven combineert kleuren, vormen en grafische lijnen op een speelse en individuele manier, waardoor een combinatie ontstaat van tactiele ambachten, kunst en digitale technieken. Dit resulteert in verschillende ontwerpen voor vloer en wanden, en waaronder een groot vloerkleed ontwikkeld met het MONDiLAB. Ook de stof voor de 3-dimensionale stapelbare kruk van Irene is samen met het LAB ontwikkeld.

BlockBirds
”Na de succesvolle samenwerking van het MONDiLAB en Paul&Albert dat resulteerde in een prachtige collectie geweven BlockBirds, zijn we nu verdergegaan met het volgende project. Hiervan zijn de eerste beginselen van de nieuwe karpetten collectie van Paul&Albert te bezichtigen in Milaan.

MONDiLAB ontwikkelingen

”Het MONDiLAB ontwikkelt verder! Het LAB zorgt voor de creatieve en collectie ontwikkelingen van onder andere: Dutch Brands Company, Home Couture Shop, MONDiART en private labels. MONDiLAB is de plek waar professionele makers komen voor innovatie in het textiele ambacht.” Ontwerpers, kunstenaars, (interieur)architecten en experts vertalen hier hun originele werk naar nieuwe collecties en merken in textiel.