Lensvelt herontwikkelde de PH1 swivel chair en PH1 barkruk, ontworpen door Ronald Hooft. De nieuwe uitvoering is in hoogte verstelbaar en is bekleed met innovatieve 3D gebreide stof van ByBorre.
De samenwerking tussen Lensvelt en Prast/Hooft begon met de ontwikkeling van de eerste generatie PH1 stoelen, die specifiek voor Restaurant Gustavino aan de Zuidas in Amsterdam werden ontworpen. Ronald Hooft creëerde een adembenemend interieur, dat gekenmerkt wordt door een indrukwekkende glazen gevel en een open, witmarmeren keuken. Boven de eettafels hangen bijzondere kroonluchters, samengesteld uit honderden fietslampjes.

De draaibare PH1 stoel, op maat ontworpen voor Gustavino, valt op door zijn robuuste en strakke uitstraling met een open constructie, gecombineerd met stoere bekleding en een ruwe afwerking met naar buiten gekeerde naden.

De nieuwe generatie PH1 Stoel & PH1 Barkruk is volgens Lensvelt “een perfecte mix van industriële stijl en ongeëvenaard comfort. De ultieme comfortbeleving van de PH1 draaistoel is nu nog verder verbeterd, met een in hoogte verstelbare zitting.”

In de nieuwe ontwikkelingsfase zijn de PH1 Stoel & PH1 Barkruk voorzien van een dynamisch mechanisme waarmee de hoogte moeiteloos kan worden aangepast, dankzij een handige en onopvallende hendel onder de zitting. Dit garandeert optimaal zitcomfort zonder concessies te doen aan de esthetiek.

De nieuwe generatie PH1 stoelen is uitgerust met comfortabele 3D gebreide bekleding van ByBorre, een innovatief en duurzaam textielbedrijf dat technologie en vakmanschap combineert om hoogwaardige garens te produceren met een eigen esthetiek. De innovatieve 3D breisels hebben een gelaagde constructie, bestaande uit een mix van wol voor een natuurlijk gevoel en GRS (Global Recycled Standard) gerecycled nylon, wat de stof aanzienlijk duurzamer maakt. Aan de binnenkant is gebruik gemaakt van GRS gerecycled polyester, wat de algehele duurzaamheid van het product bevordert.

“Natuurlijk bieden wij ook de mogelijkheid om de PH1 Stoel & PH1 Barkruk volledig custom te stofferen, zodat deze perfect aansluit bij elk project, geheel volgens je eigen wensen en inzichten”, aldus het bedrijf.