De nieuwe collecties van Leolux, Pode en Evidence zijn de afgelopen dagen gepresenteerd aan dealers en de pers op het landgoed Parc Broekhuizen in Leerssum (Utrecht). Dit was een alternatief voor de beurzen die na imm Cologne afgelopen voorjaar niet zijn doorgegaan. Een uitgebreid verslag leest u in een komende uitgave van Interior Business Magazine, hier alvast een voorproef.

Studio Truly Truly, de nieuwe art directors van de meubelfabrikant uit Venl, presenteerden hun eerste meubelen voor het merk. De fauteuil Cream en de prachtige glazen side table Klaar. Over Cream zegt Joel Booy van het ontwerpduo: “De fauteuil heet zo omdat het zitgedeelte bijna over het frame lijkt te vloeien, als slagroom op een dessert. Vandaar de naam Cream” Deze zitting, rug, armen en zitgedeelte, is uit een stuk gemaakt en zeer ambachtelijk gestikt. Blikvanger is de hoofdsteun: geen losse flap, maar een integraal deel van de stoel die dankzij een bout en een rits onzichtbaar verschoven kan worden. Joel geeft hiervoor de credits aan de productiemedewerkers bij Leolux: “Zij kwamen met deze briljante oplossing.”

Klaar is een co-productie van Kate en Joel Booy (samen Studio Truly Truly) met het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. De tafeltjes zijn met de hand geblazen en in verschillende lagen opgebouwd zodat de kleuren van elkaar gescheiden blijven. Dit is pas bij nadere inspectie zichtbaar. Ieder tafeltje is net even anders, ondanks de vaste kleurencombinaties. Op de foto bovenaan ziet u Klaar naast Cream staan.

Een uitgebreid verslag, waarin ook aandacht voor de nieuwe modellen van Pode en Evidence, leest u dus in een komende uitgave van Interior Business Magazine.