Sinds 10 juni is Lil.nl weer geopend na de doorstart door Diek Invest. Alleen artikelen die op voorraad zijn, kunnen momenteel besteld worden. Het doel is om in de komende periode weer het volledige assortiment te voeren. De investeerder betaalde 20.000 euro voor de inventaris en het IE-recht. In augustus moet de de verdere doorstart zijn afgerond. Daarvoor wordt gezocht naar verdere investeerders en ondernemers. Lil.nl gaat zich in de toekomst richten op indoor living. Met minder productgroepen en leveranciers moet het bedrijf weer winstgevend worden.

Via WebshopOvername.nl wordt gezocht naar investeerders en ondernemers die verder willen met Lil in Nederland, Duitsland en België.

Lil.nl is door TV-presentator Rob Muntz in 2011 opgezet en groeide de afgelopen jaren onstuimig richting een verwachte omzet van 20 miljoen euro in 2018. Zo ver kwam het niet. Na een uitzending van Radar en het verlies van het Thuisiwnkel keurmerk kwam Lil.nl in een negatieve stroomversnelling en moest Muntz het faillissement aanvragen voor zijn webwinkel.

Via de curator is Lil.nl in handen gekomen van de huidige eigenaar, Diek Invest B.V. Deze firma realiseerde binnen enkele weken na het faillissement al een doorstart van de webshop en is deze fors aan het reorganiseren. Dat valt te lezen via Webshopovername.nl

Intussen is het contact met de meeste leveranciers hersteld en wordt er na deze turbulente periode weer vooruit gekeken. Lil.nl is afgeslankt naar een beperkt aantal doelgroepen en naar de leveranciers waarmee substantiele omzet wordt gemaakt. De verwachting van Diek Invest is dat deze reorganisatie Lil.nl op korte termijn weer winstgevend maakt. Er zijn diverse toekomstscenario’s uitgewerkt, waarvan directe overname voor een scherpe overnamevergoeding tot de mogelijkheden behoord, maar een samenwerking ook. Investeerders en ondernemers worden verzocht om zich via WebshopOvername.nl te melden middels de bevestiging van een geheimhoudingsverklaring. (onderaan deze pagina)

Inclusief de overname zijn de Belgische shop Lil.be en de Duitse shop Lil.de. Exclusief de vraagprijs is de aanwezige voorraad. De actuele waarde hiervan wordt op het moment van overdracht gezamenlijk vastgesteld en aan de overeengekomen prijs toegevoegd.