Jan te Lintelo en TV presentator Winston Gerschtanowitz kennen elkaar 25 jaar en dit wordt gevierd met een bank van Linteloo die Winston heet. Wat beiden met elkaar verbindt is genieten van de goede dingen in het leven en hun liefde voor ondernemen.

De twee koken blijkbaar ook wel eens samen en daarom leest u hier voor het eerst een recept op de site: zalm met groenten naar een recept van Jan voor 4-6 personen. Nodig: een zalmzijde zonder huid, 1 rode chili gesneden (zaadjes verwijderd), 2 stengels limoengras, een paar takjes dille, een beetje pickled gember, haricots verts (van tevoren gestoomd en afgekoeld), ijsberg sla, olijfolie, walnootolie, wasabi, verse koriander, groene pitloze olijven, mayonnaise, gekookte nieuwe aardappeltjes (afgekoeld), zout en peper, bakpapier.

Oven voorverwarmen op 180 graden, zalm op het bakpapier en besprenkelen met olijfolie, peper en zout. Chili, gember (niet alles), en gemalen limoengras toevoegen, Bakpapier dichtvouwen tot een pakketje. In de oven plaatsen en 20 minuten koken. De zalm er uit halen, op een bord leggen en decoreren met de overgebleven gember, verse koriander, olijven, aardappelen en slablaadjes met de haricots verts, waarover walnootolie is gesprenkeld. Mayonnaise met wasabi mengen met een snufje zout en smullen maar.

Ooit kocht de presentator een bank bij Jan te Lintelo en zo is de vriendschap ontstaan. De Winston is een variatie op de Easy Living van het merk uit 1994, maar dan een beetje gedurfder in lijnen, iets hoekiger (dus weer haaks op de huidige trend van afgerond). De bank is volgens Jan net zo comfortabel als het oorspronkelijke model.

Hieronder de ‘movie’

 

Klik hier voor het hele interview over de vriendschap tussen Winston en Jan en meer..