De collectie Silhouette Shades van Luxaflex, is opgefrist en uitgebreid met onder meer een nieuwe variant: Silhouette Shades ClearView. Dankzij de subtiele stof is er een extra helder zicht naar buiten, terwijl het interieur beschermd wordt tegen uv-straling. Voor smart home-liefhebbers is de collectie ook leverbaar met het PowerView Automation-systeem. Alle namen, inclusief die van Luxaflex, zijn geregistreerde handelsmerken. De styling van de foto’s is van Bregje Nix.

De basiscollectie van Silhouette Shades staat bekend om zijn exclusieve stoffen en zachte lichtfiltering. Bij de nieuwe stof ClearView ligt de focus juist op een heldere doorkijk naar buiten en het beschermen van vloeren, meubels en kunstwerken tegen uv-straling. Silhouette Shades ClearView bestaan, afhankelijk van de stof en kleur, uit een ragfijne witte voorkant en een zeer transparante voile aan de achterzijde. De kenmerkende lamellen kunnen subtiel tuimelen, waardoor zonlicht op stijlvolle wijze door de ruimte wordt verspreid. Hiermee creëert de binnenzonwering een kristalhelder uitzicht door het raam: ideaal wanneer het maximaliseren van daglicht of het minimaliseren van kunstlicht gewenst is.

De collectie wordt standaard geleverd met het koordloze en kindvriendelijke en gemakkelijke SmartCord-bediening, maar ook LiteRise, een eindloos koord en het smart home systeem PowerView® Automation behoort tot de mogelijkheden. Er is keuze uit de nieuw toegevoegde 50 mm brede lamellen voor kleine tot middelgrote ramen en de reeds bestaande 75 mm lamellen voor extra grote ramen in verschillende commerciële tinten.

Wie voor de meest comfortabele en luxe bediening wil gaan, kan de Silhouette Shade koppelen aan het slimme bedieningssysteem PowerView Automation. Hiermee kun je de raamdecoratie vanaf een smartphone, Pebbl Remote of via een stemassistent automatisch tuimelen, oprollen en neerlaten, op elk gewenst moment en vanaf elke plek – zelfs als je niet thuis bent.