Wat krijg je als je Vita Talalay Origins® en Auping samenvoegt? De meest duurzame combinatie en slaapcomfort op het hoogste niveau.

Vanaf nu zijn de Maestro en Vivo matrassen van Auping voorzien van een Vita Talalay Origins® comfortlaag. Vita Talalay Origins® is de enige latex laag ter wereld met een Cradle to Cradle Gold-certificaat en is ook nog eens FSC®-gecertificeerd. Vita Talalay Origins® bestaat voor 97% uit natuurlatex. De resterende 3% zijn natuurlijke restanten zoals zeep en ammoniak die noodzakelijk zijn om er latexschuim van te maken. Het product bevat geen synthetische componenten. Auping is de enige beddenfabrikant in de Benelux en Denemarken die gebruikt maakt van het meest duurzame latex van Radium Foam, producent van Vita Talalay.

Beddenfabrikant Auping en Radium Foam hebben al jaren dezelfde filosofie en daarom koos Auping ervoor een Vita Talalay Origins® comfortlaag toe te voegen aan hun twee premium matrassen, de Vivo en Maestro. Het resultaat zijn dus de meest duurzame matrassen van Auping, die goed zijn voor de klant én milieu. Auping zegt over de samenwerking met Vita Talalay: “Bij Auping geloven we in de kracht van de circulaire economie, waarbij de hoeveelheid afval is geminimaliseerd en producten en grondstoffen zoveel en zo vaak mogelijk worden hergebruikt. Het duurzaamheidsbeleid van Auping is gefundeerd op drie pilaren: circulariteit, energiezuinigheid en lokale verbondenheid. De verrijking van de Maestro en Vivo matrassen met de duurzame Vita Talalay Origins® comfortlaag, sluit perfect aan bij de circulaire visie van Auping én bij onze missie om duurzame matrassen te leveren van de hoogste kwaliteit. Zo kunnen wij zeggen dat we ons best doen voor een gezonde nachtrust én een gezonde aarde.”

Cradle to Cradle Gold & FSC
Het exclusieve en natuurlijke Vita Talalay Origins® is een natuurlatex gemaakt van het sap uit de Braziliaanse rubberboom en is ongeëvenaard als het gaat om duurzaamheid, veerkracht en ventilatie. Het materiaal is van nature hypoallergeen en antibacterieel, zonder dat hiervoor chemische stoffen worden toegevoegd. Daarnaast heeft het de eigenschap dat het in de winter warm houdt en in de zomer koel.
Het is daarnaast dus, zoals gezegd, de enige latex laag ter wereld met een Cradle to Cradle Gold-certificaat en FSC®-certificering. Dit is het resultaat van een transparante productieketen; Vita Talalay weet dat de rubbermelk afkomstig is van FSC®-gecertificeerde plantages. Rainforest Alliance, een van de oprichters van FSC®, neemt de verantwoordelijkheid voor deze plantages, de leefomgeving van de dieren en de werkomstandigheden van de boeren. Zowel het Cradle to Cradle-certificaat als de FSC®-certificering maken dat Vita Talalay Origins® beter is – voor het milieu en alle mensen die betrokken zijn bij het productieproces – dan reguliere latex.

Voor meer informatie over Vita Talalay Origins®: http://www.vitatalalay.nl