De bomen worden groen, de vogels fluiten en de zon breekt steeds vaker door. Kortom: tijd om aandacht te geven aan je tuin! De komende maanden eten, relaxen en spelen we lekker buiten. Luxaflex®-interieurarchitect Richelle den Hartog bespreekt de vier tuintrends van 2023 waarmee jij van je tuin de ideale buitenplek maakt!

“Ruwe materialen zoals hout en staal passen perfect in deze stoere, industriële stijl van de trend Raw. Hier mogen best wat donkerdere kleuren in de tuinaankleding tegenover staan. Denk aan mat gelakte buitenjaloezieën en donkere, houten tuinsets. Less is more in deze eenvoudige, minimalistische tuintrend. Met zonwering met een stoere, gestreepte print maak je een prachtig statement.”

“Met de botanische trend breng je een ode aan de natuur! Bomen, bananenplanten, veel groenblijvende planten en misschien zelfs een kas misstaan hier beslist niet bij de trend Botanical. Volgens Richelle mag een moestuin of opkweekelementen voor bloemen en fruit ook zeker niet ontbreken. Elke kleur die linkt met de natuur zal hier goed tot zijn recht komen. Of je nou gaat zonnen op het gras of thuiswerken onder je terraszonwering, je voelt je fijn op deze plek.”

“Bohemian is de nog altijd verrassende trend waarbij je dessins, materialen en stoffen onbeperkt mag matchen”, vertelt Richelle. “Deze trend straalt warmte uit met een diversiteit aan kleuren als roestbruin, okergeel en roze die je in accessoires kunt laten terugkomen, maar ook zeker in je terraszonwering. Het is een frivole stijl waarbij rotan, buitentapijten, textiel en vrolijke accessoires niet mogen ontbreken.”

In de smaakvolle trend Nature passen rijke en natuurlijke materialen perfect. Met katoenen, linnen stoffen met fijne structuren, gecombineerd met natuurlijke materialen zoals lichte houtsoorten vorm je een goede basis. “In deze ton-sur-ton trend mix en match je met natureltinten. Knusheid creëer je in een handomdraai doordat alle bruin-, beige- en grijstinten elkaar mooi aanvullen. Top de stijl af met rotan accessoires en wapperende siergrassen. Vakantiegevoel? Check!”