Baars & Bloemhoff is de drijvende kracht achter de Maatwerk Awards en ook voor de editie van dit jaar roept de groothandel in plaatmateriaal op om interieurbouw projecten die in aanmerking kunnen komen voor deze awards in te sturen. Dit kan tot 31 maart.

Prestigieuze prijzen voor ontwerpen van gebouwen, interieur designs of ingenieuze meubelstukken kenden we al, maar vaak bleven de makers op de achtergrond. In 2018 vond Baars & Bloemhoff het hoog tijd om daar verandering in te brengen. De Maatwerk Awards werden geboren. Sindsdien dingen de mooiste, spectaculairste, opvallendste maatwerk interieurprojecten jaarlijks mee naar de titel ‘Beste Maatwerk’. Ondertussen worden ze door een erkende vakjury uitgereikt in 6 categorieën.

Ode aan de makers

In de basis ontstaan als podium voor de makers. Uitgegroeid tot dé vakprijs van interieur bouwend Nederland. Erkenning voor vakwerk, ingenieuze oplossingen, creatief uitgevoerde ontwerpen en slim toegepaste materialen. Maatwerk Awards is een ode aan de makers. Pak het podium dat je verdient!

Meer dan mooi maatwerk

Maatwerk Awards is meer dan alleen feestvieren en gave dingen doen. Interieurbouwers en meubelmakers verdienen die plek in de spotlight. Nu en in de toekomst. Want zonder makers geen mooie projecten. En daarover gesproken, het is dringend de tijd om aan de bel te trekken. Er is een dreigend tekort aan nieuwe aanwas vakmensen. Een gezamenlijk probleem van de mooie interieurbouwbranche waar wij onderdeel van uitmaken.

Het podium van de Maatwerk Awards wordt daarmee nog urgenter. Laten we het heft in eigen handen nemen en samen met jou de markt aantrekkelijk maken voor jong talent en nieuwe vakmensen.

Voor de makers van de toekomst…

De nieuwe generatie (generatie Z) vraagt om een andere benadering, wil impact maken, gezien en gehoord worden. Tijd voor een nieuwe omgeving op de werkvloer, een omgeving waar dat kan. Om zo aan onze toekomstige vakmensen te laten zien dat je hier impact kunt maken, dat je gehoord en gezien wordt, vrijheid hebt, maar ook financiële- en baanzekerheid. De wereld mooier en beter maken met duurzame oplossingen, materialen en circulariteit.

…en de toekomst van de makers

De hoogste tijd om aan interieurbouwers in spé te laten zien dat wij als branche in beweging zijn. Samen kunnen we de markt veranderen. Een plek creëren waar nieuwe vakmensen gehoord en gezien worden, waar ze vrijheid beleven en impact kunnen maken. Het stof eraf en samen blijven bouwen aan de mooiste projecten. Maatwerk Awards, voor de makers van de toekomst en de toekomst van de makers.

Insturen kan via deze link: maatwerkawards.nl/inzenden-2/

De groothandel geeft aan: “Bij een nieuwe editie horen ook nieuwe categorieën. We hebben goed geluisterd naar jullie feedback en de categorieën opnieuw bepaald met daarbijbehorende beoordelingscriteria.” Deze onderdelen zijn: wonen, werk, retail, publieke ruimte, horeca en jong talent. Meer uitleg over de beoordelingscriteria, tips en tricks vind je hier.

De grootte of vierkante m2 van het ingezonden project is niet van belang, maatwerk geldt voor zowel grote als kleinere projecten! Mocht je twijfelen binnen welke categorie je project valt, stuur dan een bericht.