Jess heeft ontwerpers in huis maar werkt ook samen met bekende designers van buiten het bedrijf. De klik tussen Jess en Sven Dogs was er meteen en zo ontstond vorig jaar de Curtis. Dit jaar presenteert Jess twee nieuwe modellen uit deze serie plus een aantal andere aantrekkelijk toevoegingen aan en stoffen voor andere collecties. Deze zijn te zien op de stand van Jess tijdens Destination:Design van 22 tot en met 24 januari in Eindhoven.

De nieuwe stoffen van Jess heten Verona en Milan, deze zijn verkrijgbaar in ieder 6 kleuren, dus 12 nieuwe stoffen in totaal. Verona heeft warmere ondertonen in het palet, Milan heeft juist koelere ondertonen. De stoffen zijn direct te bestellen voor zowel de indoor als outdoor collecties. De serie Infinity, ontworpen door Gijs Papavoine, wordt uitgebreid met een houten tafel die toegevoegd kan worden aan Infinity zitelementen maar die ook op zichzelf als koffietafel kan functioneren. De tafel meet 1.80 x 1.80 meter.

Maarten van de Goor, directeur van Jess is ook blij met deze tafel: “Het werken met Gijs Papapvoine is altijd fantastisch en meedoen aan het creatieve proces van het ontwerpen vind ik heel bijzonder. De mogelijkheden zijn echt onbegrensd wanneer het gaat over Infinity. Dit modulaire zitmeubel past in iedere ruimte en is aan te passen van de frames tot aan de stoffen en het leer. Het kan zo aangepast worden zodat het echt bij jouw smaak en ruimte past.”

De Curtis van Sven Dogs Studio is nu uitgebreid met een dining bench en een lounge chair. De Curtis valt op door zijn naden en rondingen en het model zoals dit vorig jaar werd gelanceerd is toepasbaar als eetkamerstoel, bureaustoel of als fauteuil. Kom het aanstaande zondag en volgende week maandag en dinsdag zelf bekijken in het Klokgebouw in Eindhoven!