Wat zijn de mooiste en meest duurzame designproducten van dit moment? Gisteren zijn de nominaties voor de Sustainable Interior Design Awards door de jury bekend gemaakt. Meer dan 30 designlabels en ontwerpstudio’s deden 44 inzendingen van het meest duurzame merk en de meest duurzame producten die in 2019 en 2020 op de markt zijn gebracht. De woonproducten zijn ook daadwerkelijk voor de Nederlandse consument te koop. Woonwinkel Flinders is de initiatiefnemer van deze awards.

“Het was geen eenvoudige opgave om op basis van de inzendingen telkens tot drie genomineerden te komen’’, aldus jurylid Peter van de Water. De kwaliteit van de producten is bijzonder hoog. Er werd goed gescoord op diverse aspecten waaronder productieproces, materiaalgebruik, einde levensduurmanagement en logistiek. Uiteindelijk maken twaalf genomineerden in vier categorieën kans op het winnen van de felbegeerde awards. “De genomineerden lopen stuk voor stuk voorop op het gebied van duurzaamheid en aandacht voor de mens, het milieu en de maatschappij”, aldus een enthousiaste Van de Water. Hieronder staat de lijst met genomineerden genoteerd op alfabetische volgorde.

 

Categorie: Brand Awards

 

Categorie: Product Awards – Furniture

 

Categorie: Product Awards – Lighting

 

Categorie: Product Awards – Accessories

 

Digitale prijsuitreiking Sustainable Interior Design Awards

De aanmeldingen zijn op maandag 10 augustus door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury bestaat uit José Molenaar (hoofdredactrice EH&I), Peter van de Water (ontwerper) en Walther Ploos van Amstel (lector Citylogistiek). De vier winnaars maakt de organisatie bekend tijdens de digitale awardshow op vrijdag 21 augustus om 17:00 uur. De video van de uitreiking is te vinden op het YouTube-kanaalvan Flinders.

 

Podium voor duurzaam design

De Sustainable Interior Design Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de meest vooruitstrevende en duurzame designproducten en het meest vooruitstrevende en duurzame designmerk. Met de wedstrijd nodigt de organisatie merken en designstudio’s uit binnen- en buitenland uit om een duurzaam product of merk aan te dragen binnen het home & living segment. De organisatie heeft zich ten doel gesteld om de ontwikkeling van duurzame producten te stimuleren die een leven lang meegaan en goed zijn voor mens en milieu.\

 

Een samenvatting van de jurydag van 10 augustus 2020 te Flinders Zaandam (1,5 min)
https://www.youtube.com/watch?v=gchDb-oIRzI&feature=youtu.be