MADE.COM werkte samen met de Nederlandse designer Tord Boontje aan een bank en fauteuil die geïnspireerd zijn op de lichtheid van modernistisch design – die in balans zijn gebracht met fundamentele details.

Design moet moeiteloos aansluiten op je leven – pas dan is het geslaagd. Dat is de mantra van Tord Boontje, een multi getalenteerde, Nederlandse designer waar MADE mee samenwerkte. Na studies aan de Design Academy in Eindhoven en het Royal College of Art richtte hij in 1996 zijn eigen studio op. Tord laat zich inspireren door Zweedse folklore en modern Scandinavisch design. Hij ontwerpt vrijwel alles – van meubels en verlichting tot sieraden en keramiek.

Elk idee begint met een schets. Maar Tord’s favoriete onderdeel van het ontwerpproces is het creëren van 3D-modellen. De muren van zijn studio in Zuid-Londen zijn bedekt met schetsen en posters. En de planken staan vol met miniatuurweergaven van banken en stoelen, gemaakt van papier, metaal en hout. “Ik omring mij graag met visuele referenties van de projecten waar ik aan werk”, legt hij uit. “Dat helpt me bij het ordenen van mijn gedachten.”

De ideeën van de designer ontstaan door het ontdekken van andere culturen tijdens zijn reizen. Hij is geïntrigeerd door de relaxte manier van het leven in het Middellandse Zeegebied en de informele sfeer in Scandinavië. De collectie die hij voor MADE maakte is hier ook op geïnspireerd, wat duidelijk te zien is aan de lichte, modernistische elementen die uitgebalanceerd worden door structurele details. Op de foto een impressie van het ontwerpproces van de stoel voor MADE.COM met, inderdaad, een mooi 3D model.