De samenwerking tussen Leolux en de Berlijnse Hanne Willmann krijgt een elegant vervolg. De rijzende ster van het Duitse design creëerde in 2022 voor Leolux het succesvolle programma Enna. Met het bankenprogramma Naila bewijst Willmann opnieuw, dat ze de tijdgeest perfect aanvoelt.

Samen met Naila brengt Leolux de bijpassende lage tafels Elli en het karpet Valleys van Studio Truly Truly. Alle producten zijn nog voor de zomer in de winkels te zien. Centraal staat de lancering van Naila. Het bankenprogramma biedt talrijke mogelijkheden voor een eigen invulling. Romp, rugkussens, voetjes, tafels – aan elke component kun je je eigen interpretatie geven. Naila is een ontwerp dat is opgebouwd rondom vloeiende ellipsen die door het hele ontwerp terugkeren.

Daarbij is Naila meer dan compleet, met banken, chaise longues en verrassende, deels asymmetrische elementen. Het comfort, met een wat lagere zit, is bij Leolux uiteraard in goede handen. Zeer opvallend zijn de (alweer ellipsvormige) poten uit hout of aluminium. Ze zijn diagonaal geplaatst en lijnen precies met de siernaad die de hoek van de bank accentueert. Speciaal bij het Naila element dat eindigt met een poefdeel, ontwierp Hanne Willmann een bijpassende tafel in massief eiken. Dit ontwerp werkte ze verder uit tot de salontafelserie Elli, een lage tafel met dezelfde herkenbare, diagonaal geplaatste houten poten. Het massieve eikenhout wordt gebeitst of geolied in een kleur naar keuze. Elli is slechts 26 cm hoog en leverbaar in twee afmetingen: vierkant 100×100 cm of rond met een doorsnede van 100 cm.

Het trio nieuwe designs wordt gecompleteerd door het karpet Valleys van Studio Truly Truly. Voor het ontwerp experimenteerden de Leolux-artdirectors met het effect van verschillende poolhoogtes. Zo zagen ze dat het insnijden van een pool minstens zo veel effect heeft – en misschien nog wel meer – dan het verhogen van een pool. Op die bevinding is Valleys gebaseerd. De kleurstelling is heel ingetogen; Valleys is beschikbaar in de kleuren ‘Grey’ en ‘Ivory’ en in de maten 200×300, 240×340 en 280x390cm.

De nieuwe modellen zijn door Leolux gepresenteerd tijden de voorjaarsshow ‘Interpretaties’ in het Leolux Experience Center Breukelen. Het thema van de show is de invloed die de zintuigen hebben op onze perceptie. Fooddesigner Marije Vogelzang (schrijver van het boek ‘Lick it’) liet de bezoeker ervaren hoe je ogen en smaak soms heel verschillende signalen afgeven.

Een vergelijkbaar effect, stelt Leolux, ontstaat wanneer een meubel een andere uitvoering krijgt. Kleuren en materialen zijn bepalend voor de beleving van een ontwerp. Maar ook de omgeving speelt een bepalende rol: met textiele volumes creëerden de artdirectors Kate en Joel Booy (Studio Truly Truly) verschillende werelden, een preview op de presentatie tijdens de Milan Design Week in april.

Van 17-23 april is Leolux op twee locaties te zien tijdens de Milan Design Week. Op de event-locatie “Alcova” (Viale Molise 62, Space L7) presenteert Leolux nieuwe samenwerkingen, met het vermaarde Milanese designduo Studiopepe en de Gentse kunstenaar Bram Vanderbeke. De presentatie is ontworpen door Studio Truly Truly en de installatie is uitgevoerd door Daniël de Bruin. De fabrikant is op dezelfde dagen ook aanwezig op de beurs zelf tijdens de Salone del Mobile (Paviljoen 6, stand B31).