De organisatie van Meble Polska heeft ook voor dit jaar weer een aantal bedrijven onderscheiden met een gouden medaille, niet geheel ontoevallig allemaal deelnemers aan deze Poolse meubelbeurs.

De eerste medaille (het zijn er 15) gaat naar de Candelo bankencollectie van fabrikant Fabryka Mebli WERSAL Z.B.Ł. Kaczorowscy Sp.k. Dit is volgens de organisatie een extreem comfortabel modulair systeem die in alle interieurs past met keuze uit zitdieptes met elastisch schuim en verstelbare hoofdsteunen. Een enorm origineel product volgens de organisatie. U ziet het bovenaan dit bericht.

De tweede medaille is uitgereikt aan de bank Como van fabrikant POLDEM Sp. z o.o. Grupa POLDEM / STELLA Sp. z o.o, eveneens een modulair model dat op allerlei manieren naar het lichaam gesteld kan worden maar dan voor hele grote ruimten. Ieder element kan in een andere kleur worden uitgevoerd en de verbindingsstukken zijn onzichtbaar weggewerkt.

Medaille nummer drie is voor het bed Genesis van fabrikant COMFORTEO Węgłowski i Stryjakiewicz Sp.k. Een bed met afgeronde vormen met de natuur als inspiratiebron en met twee opvallende uitsteeksels waar noten dienbladen op staan bij wijze van nachtkastje. Ik noem de eerste drie, maar de overige twaalf winnaars zijn niet beter of slechter.

Speciale vermelding is er nog wel voor de Grand Prix: opnieuw een bed en wel de Pola van fabrikant The Beds met bijbehorende tafel met extra lade voor “dingen die je niet mag zien”, aldus de organisatie. Het geschilderde eiken verkleurt niet en wat maakt dit bed bijzonder: er zit een ingebouwde ruimte in de zijkant om ontbijt in klaar te zetten. Ook nog vermeldenswaardig is de Eco Prize voor de S-Tube matras van fabrikant MATROLUXE POLAND Sp. z o.o. die opgerold in een koker zit. De matras (uitvoerbaar tot 7 lagen) en de topper worden aan elkaar geritst zodra ze uit de koker worden gehaald. Deze koker is uit linnen en herbruikbaar, dit is zeker opvallend.

Als bonus hieronder een andere winnaar: de Trezzo slaapbank van Poldem/ Stella: